Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 09-07-2010

Medewerkers coffeeshop opgepakt na aantreffen geheime voorraad

TILBURG - De politie heeft gisteravond drie medewerkers, een 39-jarige vrouw en twee mannen van 42 en 52 jaar, allen afkomstig uit Tilburg aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Het drietal is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

De politie controleerde gistermiddag naar aanleiding van afspraken die vastgelegd zijn in het convenant een coffeeshop aan de Besterdring. De agenten werden in hun taak ondersteund door medewerkers van de gemeente en de belastingdienst. Tijdens de actie troffen de agenten in het pand een 'geheime' ruimte aan met daarin een hoeveelheid niet geregistreerde voorraad softdrugs. Na weging gaat het om vier tot vijf kilogram softdrugs. De medewerkers zijn aangehouden en de voorraad in beslag genomen. De politie start vandaag met het horen van de verdachten.

Tilburgse retourneert gestolen goederen voor geld

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een supermarkt aan het Bart van Peltplein een 26-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor
oplichting. De vrouw retourneerde eerder die dag een aantal
verzorgingsproducten bij de servicebalie van de winkel zonder
aankoopbon en ontving daarvoor het zogenaamde aankoopbedrag. Omdat de medewerkster van de winkel het niet vertrouwde werden er camerabeelden terug gekeken. Daarop was te zien dat de verdachte de
verzorgingsproducten uit de schappen pakte en deze vervolgens in haar tas stopte. Zonder de producten ter betaling aan te bieden passeerde ze de kassa. Dezelfde vrouw kwam enkele uren later opnieuw de winkel in. Deze keer pakte ze diverse haarproducten uit de schappen en rekende ook deze niet af. Bij de servicebalie probeerde ze opnieuw geld voor de producten te ontvangen echter lukte het deze keer niet. De politie werd geïnformeerd die haar meenam naar het bureau. Daar legde ze een bekennende verklaring af.

Vriend vernielt ruiten tijdens ruzie

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een woning in de
kruidenbuurt een 28-jarige Tilburger aangehouden voor vernieling. Agenten namen poolshoogte bij de woning na een ontvangen melding van huiselijk geweld. In het pand was op dat moment niemand aanwezig. De agenten zagen zowel aan de achterzijde als de voorzijde kapotte ruiten. Tijdens het onderzoek meldde zich de 28-jarige. De agenten namen vervolgens contact op met zijn 33-jarige vriendin. Zij vertelde dat haar vriend tijdens een woordenwisseling de ruiten vernield had.

Dronken automobilist zorgt voor verkeersgevaarlijke situatie

BERKEL-ENSCHOT - De politie heeft gisterochtend rond 11.00 uur in de Corellistraat een 37-jarige automobilist uit Schijndel aangehouden voor her rijden onder invloed. Een oplettende getuige die als automobilist vanuit Tilburg achter de auto van de verdachte reed meldde dat hij diverse rode verkeerslichten negeerde. Het lukte de agenten hem in Berkel-Enschot aan de kant te zetten. Tijdens het eerste contact bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 750 ug/l aan alcohol in zijn bloed had terwijl de maximale toegestane waarde 220 ug/l betreft. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tijdens het verhoor verklaarde hij ongeveer 20 flesjes bier te hebben gedronken.

Oisterwijker onder invloed op snorfiets

OISTERWIJK - De politie heeft vanmorgen, even na 03.00 uur in de dorpsstraat een 22-jarige man uit Oisterwijk aangehouden.
Surveillerende agenten zagen hem rijden op een snorfiets. Zijn rijstijl gaf aanleiding tot een controle. Tijdens het gesprek bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 695 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Een invordering bleef uit omdat de Oisterwijker niet in het bezit is van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Tilburger opgepakt voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisterochtend een 28-jarige Tilburger opgepakt. Hij wordt ervan verdacht op 12 juni jl. zijn 23-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man is in het belang van het onderzoek ingesloten.

Het slachtoffer deed gisterochtend aangifte van huiselijk geweld wat in het weekend van 11 juni jl. plaats vond in een woning in Tilburg. De vrouw verklaarde dat haar 28-jarige vriend haar tijdens een
woordenwisseling had geslagen en in een kamer had opgesloten.

Bestuurster gewond bij eenzijdig verkeersongeval

TILBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval gistermiddag op de Burgemeester Letschertweg gistermiddag raakte een 59-jarige
automobiliste uit Dongen gewond. Ze is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

De vrouw reed rond 17.45 uur als bestuurster van een auto vanuit de richting Midden Brabantweg over de Burgemeester Letschertweg richting Dongen. Tijdens een inhaalmanoeuvre raakte ze door onbekende oorzaak de controle over haar voertuig kwijt waarop ze in aanrijding kwam tegen een lichtmast. Ten gevolge van het ongeval brak de lichtmast af.

Auto buit bij woninginbraak

TILBURG - Bij een inbraak in een woning vannacht op het
Stuibvesantplein is een personenauto, een blauwe Citroen DS3 met zwart dak, gekentekend 77-LNV-2 buit gemaakt. Opvallend is dat het voertuig een tatoeageprint (keltisch) op het dak heeft.

Het lukte de daders vannacht om de schuifpui die op kierstand stond open te breken. Uit de woning werden onder andere de autosleutels ontvreemd. De inbraak werd vanochtend bij de politie gemeld. In de loop van de dag wordt de aangifte opgenomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-07-2010 11:06 | © Regio Midden en West Brabant |