Politie Gelderland-Midden

Woningbrand: Arnhemse aangehouden

Publicatiedatum: 9-7-2010 11:25:16

ARNHEM - Na een woningbrand op de Korianderstraat in de wijk Malburgen in Arnhem heeft de politie donderdagavond een 44-jarige Arnhemse aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht de brand te hebben aangestoken. Bij de brand raakte verder niemand gewond.

De brandweer werd rond kwart over tien gewaarschuwd nadat buurtbewoners vlammen in huis hadden gezien. Bij de komst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de ramen. De brandweer was het vuur echter snel meester. In het huis bleek op het moment van de brand niemand thuis. Kort nadat de hulpdiensten terplekke waren verscheen de 44-jarige bewoonster. Op basis van een eerste sporenonderzoek rees het vermoeden dat de brand was aangestoken en dat de vrouw kort voor het uitbreken van de brand weg was gegaan. De Arnhemse is voor nader onderzoek ingesloten. (075298)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonden na ruzie met wapens: trio aangehouden

Publicatiedatum: 9-7-2010 11:24:41

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdagavond 8 juli drie inwoners van die stad aangehouden in verband met hun betrokkenheid bij een ruzie, waarbij wapens werden gebruikt. Een van de betrokkenen raakte gewond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Rond half acht werd de politie gewaarschuwd voor een ruzie in een huis in de wijk Malburgen. Daar aangekomen troffen agenten de 34-jarige bewoner met verwondingen aan. De man vertelde dat hij zojuist bezoek had gekregen van twee bekenden die hem, kennelijk naar aanleiding van een zakelijk geschil, hadden bedreigd met een vuurwapen of iets wat daarop leek. Ook zou hij door het duo zijn mishandeld. Na een schermutseling, waarbij het slachtoffer zich naar eigen zeggen had verweerd met een mes, zou een van zijn belagers gewond zijn geraakt. Daarop ging het duo er vandoor.

Ziekenhuis
Later op de avond trof de politie in het ziekenhuis twee Arnhemmers van 32 en 43 jaar aan die kennelijk bij de ruzie waren betrokken. De 32-jarige bleek gewond en is na behandeling meegenomen en samen met de 43-jarige ingesloten voor nader onderzoek. Later heeft de politie ook de 34-jarige Arnhemmer aangehouden vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de verwondingen van de 32-jarige man.
(075238)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na woningbrand IJssellaan

Publicatiedatum: 9-7-2010 11:22:06

ARNHEM - De politie heeft donderdagavond 8 juli de bewoner van een flatwoning aan de IJssellaan in de Arnhemse wijk Presikhaaf aangehouden op verdenking van brandstichting. Bij de brand, die 's middags woedde, was verder niemand gewond geraakt.

Omstreeks half twee 's middags werden de hulpdiensten gewaarschuwd voor een uitslaande brand in een flat aan de IJssellaan. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning volledig uitbrandde. Door de politie zijn de bewoners en buren opgevangen. In de loop van de avond rees na een eerste sporenonderzoek en getuigenverklaringen het vermoeden dat de brand was aangestoken. Een 35-jarige Arnhemmer werd daarbij in de loop van de avond aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (075097)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij in Dierense woning, man aangehouden
Publicatiedatum: 9-7-2010 11:21:14

DIEREN - In een huis nabij het centrum van Dieren heeft de politie donderdagmiddag een 28-jarige Dierenaar aangehouden. Agenten waren in zijn woning gestuit op een hennepkwekerij met ongeveer 250 hennepplanten.

De politie kwam de kwekerij op het spoor door de beheerder van het pand, die de kwekerij ontdekte tijdens onderhoudswerkzaamheden. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd. De Dierenaar is voor verder onderzoek ingesloten.
(075144)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na vernieling autoruit

Publicatiedatum: 9-7-2010 11:20:29

ARNHEM - Op de Valckenierstraat in de Arnhemse wijk Het Broek heeft de politie donderdagavond een twintigjarige man uit die stad aangehouden omdat hij een autoruit zou hebben ingeslagen. Getuigen zagen even na negen uur twee jongens over de Rietgrachtstraat lopen waarvan een kennelijk zonder aanleiding de ruit van een geparkeerde auto insloeg. Vervolgens zou hij diverse andere auto's en een gevel besmeurd hebben met bloed van verwondingen, die hij bij het vernielen van de ruit had opgelopen. Omstanders hielden de Arnhemmer tegen en waarschuwden de politie, die de Arnhemmer meenam naar het politiebureau. (075238)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt na onnodig bellen 1-1-2

Publicatiedatum: 9-7-2010 11:19:08

ARNHEM - Een 42-jarige bewoner van de Arnhemse wijk Malburgen is in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juli aangehouden omdat hij onnodig
1-1-2 had gebeld.

De Arnhemmer belde voor het eerst rond elf uur en vertelde geen beltegoed meer te hebben. Nadat de man herhaalde keren vergeefs was gewezen op het misbruik gingen agenten bij de Arnhemmer aan de deur. Hij werd binnen aangetroffen met de telefoon nog in de hand. De man, een bekende van de politie, is ingesloten.
(075313)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---