Stadsdeel Amsterdam-Noord

Noordse Steunvrouwen ontvangen certificaat

9 juli 2010

Op donderdag 8 juli ontvingen 6 vrouwen uit Amsterdam-Noord uit handen van portefeuillehouder Coby van Berkum hun certificaat 'basistraining Steunvrouw.'

8 vrouwen uit Amsterdam-Noord hebben een opleiding gevolgd en daarmee hun certificaat gehaald. Zes van de acht vrouwen waren aanwezig, twee waren verhinderd en krijgen later hun certificaat.

Een Steunvrouw is een maatje voor vrouwen die het, om wat voor reden dan ook, even niet meer alleen kunnen. Ze treedt op als vraagbaak, steunpilaar, luisterend oor en adviseur bij uiteenlopende vragen over bijvoorbeeld taal, opleiding, geld, huisvesting, opvoeding, ontwikkeling en werk. Dit moet ertoe bijdragen dat de vrouw die die hulp nodig had, op termijn weer zelfstandig verder kan. Voor de Steunvrouw kunnen haar vrijwillige diensten een opstap zijn naar een betaalde baan. De vrouwen die hun certificaat hebben gehaald krijgen om te beginnen een inwerkprogramma bij Doras. "Als je een vrouw ontwikkelt, ontwikkel je een gemeenschap. Ik ben ontzettend trots dat deze krachtige vrouwen elkaar inspireren en ondersteunen. Ook zij zijn onze rolemodels," aldus de portefeuillehouder.

Coby van Berkum overhandigt certificaat aan een van de steunvrouwen