Politie Groningen

Vrijdag 9 juli 2010

Provincie Groningen, 09-07-2010

Auto te water bij eenzijdig ongeval

APPINGEDAM - Op de Stadsweg in Appingedam raakte donderdagavond een 20-jarige bestuurder uit Appingedam met zijn auto te water. De man reed met zijn personenauto in de richting van Wirdum. Vermoedelijk door een te hoge snelheid raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. Hierdoor botste hij tegen twee bomen en kwam met de auto in een sloot terecht. De bestuurder zag kans zelf uit de auto te klauteren. Hij moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De auto werd uit de sloot getrokken en weggesleept. De politie maakt een proces verbaal op.

Beroving van fietsster

GRONINGEN - Op de Lodewijkstraat in Groningen werd donderdagnacht een 23-jarige inwoonster van Groningen beroofd. De vrouw reed ter hoogte van het Hereweg viaduct toen ze door de verdachte werd ingehaald die aan haar tas trok. Uiteindelijk wist de verdachte de zwarte tas te bemachtigen en de telefoon van het slachtoffer af te pakken. Hierna fietste de verdachte op een zwarte herenfiets weg in de richting van Haren. De politie zoekt getuigen. De verdachte was gekleed in een blauw/paars geblokt hemd, korte groene broek, 20 tot 30 jaar oud, en voorzien van donker kroezig haar.

Alcoholcontroles

PROVINCIE GRONINGEN - Donderdagavond heeft de politie op verschillende plaatse gecontroleerd op alcohol. Op de Leliesingel werd een 32-jarige Groninger aangehouden met zijn snorfiets. Hij bleek 0,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Doordat hij beginnende bestuurder is werd zijn rijbewijs ingenomen.

In Appingedam werd op de Farmsumerweg een 19-jarige bestuurder van een snorfiets uit Maartensdijk aangehouden. Ook hij bleek te veel gedronken te hebben. Een onderzoek gaf een promillage van 0.9 promille aan. Ook deze verdachte moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij beginnend bestuurder was.

Op de Grote Markt in Groningen werd een snorfietser van 23-jaar aangehouden. Hij bleek eveneens 0.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Op de Hereweg in Groningen werd een 29-jarige automobilist uit Tuk gecontroleerd. De man bleek ruim 0.6 promille alcohol te hebben. Alle aangehouden verdachten krijgen een proces verbaal opgelegd.

Een 24-jarige Groninger werd donderdagavond op de Smaragdstraat in Groningen gecontroleerd. Hierbij bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Deze was hem onlangs ontzegd. De auto van de verdachte werd aan het bureau geplaatst. De man kreeg een proces verbaal uitgereikt.

Man aangehouden na baldadigheid en belediging

GRONINGEN - Op de Kromme Elleboog in Groningen heeft de politie donderdagnacht een 20-jarige man uit Groningen opgepakt. De man gooide met een fiets naar een voorbijganger. Toen agenten de man aanspraken bleek hij niet voor rede vatbaar. De man begon de agenten uit te schelden. Ondanks meerder waarschuwingen hield het niet op. De man werd vervolgens ondanks zijn hevige verzet aangehouden. Na een ontzegging voor de binnen stad en een proces verbaal voor baldadigheid, belediging en verzet mocht de man het politiebureau werd verlaten.

Gordelcontrole

LEEK - Op de Tolberterstraat in Leek heeft de politie donderdagochtend een controle op gordels gehouden. Hierbij werden 9 bestuurders voor het niet dragen van de gordel bekeurd. Tevens werden twee bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen. In totaal werden ruim 500 voertuigen gecontroleerd.

Drugsdealer aangehouden

GRONINGEN - Op de Oude Kijk int Jatstraat in Groningen heeft de politie donderdagavond een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de man aan voorbijgangers probeerde iets te verkopen. Bij controle van de verdachte bleek dat hij 10 bolletjes cocaïne bij zich had die hij aan de man wilde brengen. De cocaïne werd in beslag genomen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Overval op supermarkt

GRONINGEN - Vrijdagochtend tegen 8 uur werd een overval gepleegd op een supermarkt aan de Prunusstraat. Een ongeveer 1.75 grote man licht getinte man, gekleed in een donkere jas, wijd model broek en een donkere mogelijk blauw/zwarte pet op kwam via de goedereningang aan de achterzijde van de winkel het gebouw binnen. Daar bedreigde hij een van de medewerkers en eiste geld. Uit een aanwezige kluis werd geld aan de verdachte gegeven. De man vertrok vervolgens op een fiets in de richting van de Maluslaan. De politie heeft een technisch sporen onderzoek gedaan en een buurtonderzoek. Getuigen die iets hebben gezien kunnen zich melden bij de politie via tel. 0900-8844.