Gemeente Nijefurd


Warns krijgt 50.000 euro van Jantje Beton!

opening MFA.JPG

Deze week kreeg het bestuur van de MFA Warns goed nieuws: Jantje Beton stelt EUR 50.000 beschikbaar uit het project schoolspeelpleinen voor de inrichting van `het dorpsplein' bij de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Warns.

`Samenwerking is de sleutel bij de totstandkoming van de plannen. Het plan voor het dorpsplein is samen met de verschillende partijen gemaakt die uiteindelijk gebruik maken van het plein', aldus de projectleiding van Jantje Beton.

Gerard van der Meer: `Afgelopen week was voor ons heel spannend. Het ontwerp en de uitvoering voor het dorpsplein in Warns was genomineerd voor de Jantjebetonprijs'. Een prijs waarmee Jantje Beton veilig- en avontuurlijk buiten spelen wil stimuleren. Er waren landelijk meer dan 70 aanvragen ingediend! Eén daarvan was "Warns"

De plannen voor het dorpsplein in Warns bestaan o.a. uit een verzameling pleinen voor de diverse leeftijden, waarbij avontuurlijk spel centraal staat. Kortom, een plein waarop je je thuis voelt en waarop je zelf door middel van de geboden materialen en inrichting bepaald hoe en wat je (samen) speelt.

Jantje Beton wil graag dat er meer speeltuinen komen die mede het ontwerp van kinderen zijn. In Warns zijn de kinderen uit het dorp gevraagd wat zij belangrijk vinden aan een speeltuin. Daarnaast is gesproken met ouders, de basisscholen en andere betrokken organisaties. De bedoeling is een speelterrein te maken die kinderen uitnodigt om lekker buiten te spelen. Een `dorpsplein' waar iedereen samenkomt; kinderen kunnen spelen, bezoekers van de Janke Tromphoeve elkaar kunnen ontmoeten en ouders even bij kunnen praten; een plein voor het hele dorp!

Begin september gaat de schop in de grond voor realisatie van het dorpsplein. Ook komt de afronding van de werkzaamheden van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Warns steeds dichterbij. Als alles volgens planning verloopt kunnen de deuren van de MFA in Warns na de herfstvakantie geopend worden.