Politie Drenthe

vrijdag 9 juli 2010

Provincie Drenthe, 09-07-2010

Drenthe voorbereid op voetbalfeest

ASSEN - De Drentse gemeenten en hulpdiensten houden rekening met een drukke zondagavond tijdens en na de WK-finale waar het Nederlands elftal strijdt om de wereldtitel. Na voorgaande wedstrijden ontstonden op steeds meer plaatsen spontane Oranjefeesten met veel publiek. Voor de dag van de finale worden op diverse plaatsen activiteiten rond de wedstrijd georganiseerd, zoals grote beeldschermen in diverse centra en bij horecagelegenheden. Om deze festiviteiten veilig te laten verlopen hebben de hulpdiensten en gemeenten zich gezamenlijk hierop voorbereid. In een aantal gevallen zijn vergunningen verleend met daaraan gekoppeld voorwaarden die vooraf en tijdens de festiviteiten door de gemeente worden gecontroleerd. Vanwege de verwachte drukte houden hulpdiensten en gemeenten voldoende personeel beschikbaar om alles, los van de uitslag van de wedstrijd, goed en vooral veilig te laten verlopen. Voor de politie betekent het, net als bij eerdere spontane oranje voetbalfeesten, dat de festiviteiten een groot feest zijn. Maar, de politie treedt op als er strafbare feiten worden gepleegd zoals vernielingen, openlijk geweld of gebruik van vuurwerk. Daarnaast hopen wij dat alle (verkeers)deelnemers in de openbare ruimte begrip voor elkaar hebben. De politie wil graag dat iedereen weer veilig thuis komt en daarom zal onder meer voor en na de wedstrijd op alcohol in het verkeer worden gecontroleerd.

Nog enkele praktische tips:

* Drink bij warm weer voldoende alcoholvrij;
* Kies juiste kleding en schoeisel als u naar massabijeenkomsten gaat;

* Zorg dat u voldoende water bij u hebt;

* Rij alcoholvrij.

Politie controleert op alcohol in verkeer

ROLDE De politie heeft donderdagmiddag een alcoholcontrole gehouden in de omgeving van Assen. Van 373 bestuurders is een blaastest afgenomen. Vier personen kregen een bon voor het niet dragen van hun autogordel.

Fietser gewond na aanrijding

TWEEDE EXLOERMOND Donderdagmiddag raakte een 52-jarige man uit Musselkanaal betrokken bij een aanrijding op het Zuiderdiep. De man fietste op het fietspad richting Musselkanaal. Een 32-jarige vrouw uit Tweede Exloërmond reed achteruit van haar woonerf af en zag daarbij de fietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser raakte gewond aan zijn gezicht.

Man aangehouden wegens mishandeling

EMMEN Een 33-jarige man uit Emmen is donderdagavond aangehouden aan de Seinstraat in Emmen. Hij zou een 17-jarig meisje uit Emmen hebben geschopt. De 19-jarige vriend van het meisje schoot haar te hulp. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden op verdenking van inbraak

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een man aangehouden op verdenking van inbraak bij een croissanterie aan de Friesestraat. De politie werd door een getuige gealarmeerd en trof de verdachte in de winkel aan. De verdachte, wiens identiteit nog niet bekend is, is ingesloten voor verhoor. Zoals het nu lijkt heeft de man geprobeerd een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen.

Brand in leegstaand pand

NIEUWEROORD In de nacht van donderdag op vrijdag is een leegstaand pand aan de Oude Wijk uitgebrand. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Botsing tussen twee autos

ASSEN Op donderdagavond is een aanrijding geweest tussen twee personenautos aan de Lekstraat in Assen. Een 57-jarige man uit Assen raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Hij is met nog onbekend nekletsel naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De ma botste met zijn auto tegen het voertuig van een 29-jarige vrouw uit Assen. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.