Philips


Two Knights by the Creek stralen weer

29 juni, 2010

De omschakeling van het verlichtingssysteem van de InterContinental en Crowne Plaza Dubai Festival City Hotels naar LED-technologie is het eerste project van deze omvang in deze regio

Dubai, UAE - In de eerste fase van het project heeft Philips, in samenwerking met de Intercontinental Hotels Group (IHG) de gevels van zijn eigendommen in Dubai Festival City voorzien van dynamische architectuurverlichting op basis van LED-oplossingen. De interieurverlichting, die uit 35.000 lichtpunten bestaat in hotelkamers, suites en openbare ruimten, zal in de tweede fase vervolledigd worden.

LED-technologie is de meest innovatieve verlichtingsoplossing op de markt. Sinds de introductie ervan, twee decennia geleden, is zij de verlichtingsbranche radicaal aan het veranderen.

De beschikbaarheid van LED's voor consumenten en de professionele markt maakt enorme besparingen mogelijk op energieverbruik en onderhoudskosten. Ook zorgt de lange levensduur van LED's ervoor dat de totale exploitatiekosten zeer laag blijven. Hotelketens kunnen bovendien op elk moment de juiste sfeer scheppen voor hun klanten en tegelijkertijd hun identiteit beklemtonen met de verschillende applicaties waarmee lichtsterkte en -kleur geregeld kan worden.

InterContinental en Crowne Plaza Dubai Festival City nemen met dit initiatief het voortouw in de ontwikkeling van `groene' projecten in de regio. De hotels, die zich tot doel hebben gesteld hun kooldioxide-uitstoot drastisch te verlagen, zullen vanaf vandaag jaarlijks bijna 2.000.000 kg minder CO2 produceren door de overgang naar energiezuinige verlichting. De nieuwe verlichting helpt de hotels ook ongeveer 80% te besparen op elektriciteitskosten.

Dit nieuwe, innovatieve project sluit perfect aan bij de groene initiatieven die IHG al heeft gelanceerd in haar gebouwen: een recyclingprogramma voor al het hotelafval, de Lexus LS600 hybride auto's die worden gebruikt voor het vervoer van de gasten en de jaarlijkse `Whatever Floats Your Boat'-competitie die fondsen werft voor lokale, milieubewuste goede doelen door het organiseren van races met gerecyclede boten op Dubai Creek.

Tijdens de Arabian Travel Market Exhibition in 2008 werd aangekondigd dat Dubai beschikte over 47.000 hotelkamers en dat zij dit aantal in 2015 verdrievoudigd wilden hebben tot 141.000 kamers. Volgens de meest recente brancherapportage voert Dubai de lijst van snelste groeiers aan met 14.000 nieuwe kamers die op de markt komen.

"De deelname aan dit succesvolle project past bij Philips' belofte om zich in te spannen voor energie-efficiëntie in alle verlichtingstoepassingen in en om het Midden-Oosten", zei Louis Hakim, Vicepresident van Koninklijke Philips Electronics en CEO van Philips Midden-Oosten. "Als alle hotels in de regio hun binnenverlichting zouden vervangen door energiezuinige alternatieven, zou dat al een aanzienlijke invloed op het milieu hebben", voegde hij daaraan toe.

Steven Greenwood, Manager van het InterContinental Dubai Festival City Hotel, zei: "De InterContinental Hotels Group wil nieuwe manieren vinden om haar invloed op het milieu te verminderen. Natuurlijk speelt het toerisme een essentiële rol in de wereldeconomie en is het een belangrijke inkomstenbron voor de UAE. Tegelijkertijd moeten er verantwoordelijkheden genomen worden op het gebied van reizen en toerisme. Op de lange termijn wegen de voordelen hiervan duidelijk op tegen de initiële extra kosten. Daarom is het vervangen van de huidige verlichting door de energiezuinige lampen van Philips ook in economisch opzicht zinvol. LED-verlichting geeft een veel betere kwaliteit en is veel flexibeler, en heeft daardoor ook impact op de kwaliteit van onze dienstverlening. Ecotoerisme is de evolutie, de toekomst voor verantwoordelijke hotels."

Bezoek http://www.youtube.com/watch?v=Qs3xv-0hurg voor een live demonstratie van de lichtshow van het InterContinental.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth De Smedt Woordvoerder Philips Lighting Tel. +31 40 27 86 157 liesbeth.de.smedt@philips.com

Natali Fahmi Corporate Communications Philips Middle East & Africa Tel: +9714 309 5155 E-mail: natali.fahmi@philips.com

Katerina Dixon Director of Marketing Communications InterContinental Hotels Group Dubai Festival City Tel: +971 4 701 1058 E-mail: katerina.dixon@ichdfc.ae
---

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbodop het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.


---

About InterContinental Hotels Group

InterContinental Hotels Group (IHG) is the world's largest hotel group by number of rooms. IHG owns, manages, leases or franchises, through various subsidiaries, more than 4,200 hotels and over 620,000 guest rooms in nearly 100 countries and territories around the world. The Group owns a portfolio of well recognised and respected hotel brands including InterContinental® Hotels & Resorts, Hotel Indigo®, Crowne Plaza® Hotels & Resorts, Holiday Inn® Hotels and Resorts, Holiday Inn Express®, Staybridge Suites® and Candlewood Suites®, and also manages the world's largest hotel loyalty programme, Priority Club® Rewards with 43 million members worldwide. IHG's portfolio within the UAE numbered 12 properties as of 31 March 2009, comprising three InterContinental, three Crowne Plaza, three Holiday Inn and three Express by Holiday Inn hotels. IHG has nearly 1,700 hotels in its development pipeline, which will create 140,000 jobs worldwide over the next few years. InterContinental Hotels Group PLC is the Group's holding company and is incorporated in Great Britain and registered in England and Wales. IHG offers information and online reservations for all its hotel brands at www.ihg.com and information for the Priority Club Rewards programme at www.priorityclub.com. For the latest news from IHG, visit our online Press Office at www.ihg.com/media.