KNHS

Houtzager en Van der Vleuten in A-kader
9 juli 2010
Eric van der Vleuten - Utascha SFN

1 | 2

ERMELO (KNHS) - Bondscoach Rob Ehrens heeft het A-kader springen senioren uitgebreid met de combinaties Marc Houtzager (Rouveen) met Tamino en Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN.

Marc Houtzager maakte met de tienjarige ruin Tamino deel uit van het Nederlandse landenteam dat op het CHIO Rotterdam enkele weken geleden de derde plaats haalde. Op Outdoor Gelderland 2010 sleepte de combinatie de overwinning in de Grote Prijs in de wacht. Houtzager eindigde in 2008 individueel op de zevende plaats op de Olympische Spelen met Opium VS en met dit paard is Houtzager al tijden een vaste waarde in het A-kader van Ehrens. Met de Numero Uno-zoon Tamino scoorde hij hoge ogen in onder andere de Grote Prijzen van Sankt-Gallen, Munchen-Riem en Lamprechtshausen 2010.

Ook Van der Vleuten maakte met de negenjarige merrie VDL Groep Utascha SFN (v. Lux Z) deel uit van het bronzen Nederlandse landenteam in Rotterdam 2010, waar de combinatie een belangrijk aandeel voor Oranje leverde door twee keer foutloos te springen. Tijdens de Meydan FEI Nations Cup in Rome zorgde Utascha eveneens voor een nulronde. De 47-jarige topruiter is bovendien met de 12-jarige ruin VDL Groep Kaid aan het B-kader toegevoegd. Ehrens breidde het B-kader daarnaast uit met Leon Thijssen (Baarlo) met Tinky Winky (v. Numero Uno).

Huidige samenstelling kaders senioren:

A-kader:
Houtzager, Marc (Rouveen) - Opium VS, Tamino
Smolders, Harrie (Lage Mierde)- Exquis Oliver Q, Exquis Walnut de Muze Van der Vleuten, Eric (Mierlo) - VDL Groep Utasch SFN Voorn, Vincent (Dinteloord) - Audi's Alpapillon-Armanie Zoer, Albert (Echten) - Sam

B-kader:
van Asten, Leopold (Duizel) - VDL Groep Santana B Bruggink, Gert-Jan (Weerselo) - Primeval Wings
Dubbeldam, Jeroen (Weerselo) - BMC van Grunsven Whisper van der Mei, Nathalie (Makkinga)- Heechhiems Tersina Raijmakers Jr., Piet (Asten) - Van Schijndels Rascin Schröder, Gerco (Tubbergen) - Eurocommerce New Orleans Thijssen, Leon (Baarlo) - Tyson, Tinky Winky
Van der Vleuten, Eric (Mierlo) - VDL Groep Kaid Vrieling, Jur (Holwierde) - VDL Emmerton

foto's: www.melissen.net