Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt preventieve controle en waarschuwt bewoners voor inbrekers

Nuenen, 09-07-2010 o De politie in Nuenen heeft donderdagavond 8 juli tussen 18.00 en 1.00 uur een preventieve controle gehouden in Nuenen Oost. Het doel is inwoners bewust te maken van inbraakgevoelige situaties in en rond hun woningen. Denk hierbij aan openstaande ramen, deuren en poorten. Maar ook aan stapels post die in het zicht liggen.

Voetjes

Bij het controleren van de woningen, werden door de agenten zogenaamde "voetjes" achtergelaten. Dit zijn kartonnen voetjes in de vorm van een schoenafdruk met daarop de tekst: "dit had de afdruk van een inbreker kunnen zijn". Er werden donderdagavond ongeveer 115 voetjes achtergelaten bij openstaande ramen, openstaande (garage-) deuren en in auto's. Naast de voetjes werden ook folders met preventietips, checklisten en vakantiekaarten uitgedeeld of in de brievenbus gedaan. Bij de controle werden zo'n 40 vakantiekaarten en 75 folders uitgedeeld.

Agenten in burger

In totaal namen 16 politiemensen deel aan de controle. De helft hiervan was in burger gekleed. Op deze manier kunnen de agenten makkelijker ongezien woningen controleren.

Opvallende zaken

In totaal werden ongeveer 100 personen aangesproken over opvallende zaken aan hun woning. De meesten van hen reageerden heel positief op de actie.