Gemeente Dongen

De Estafette door Dongen is begonnen beginnen!

Publicatiedatum: 9-7-2010

Op vrijdag 9 juli gingen alle Dongense collegeleden op pad om de eerste estafettestokjes te overhandigen aan verschillende personen en organisaties.

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst
De burgemeester bracht een stokje over het thema 'Recreatie en Toerisme' naar Johan van Leijsen van restaurant 't Veurhuis.

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst overhandigt het stokje aan Johan van Leijsen

Vervolgens vervolgde de burgemeester haar route richting Dongen-Vaart. Aldaar overhandigde ze een stokje over het thema 'Veiligheid' aan een vertegenwoordiger van de Buurtwacht Dongen-Vaart. De burgemeester mocht even storen tijdens het werk bij garagebedrijf Scheerders.

De laatste stop voor de burgemeester was bij restaurant Winkk aan de Hoge Ham. Daar overhandigde ze een estafettestokje van het thema 'Recreatie en Toerisme' aan bedrijfsleidster Greet Visser.

Greet Visser vindt het een leuk initiatief!

Wethouder Ad van Beek
Wethouder Ad van Beek bracht als eerste een bezoek aan de Cammeleur. Aldaar overhandigde hij een stokje van het thema 'MFC' aan Francis de Mik van Stichting Donckhuys.
De volgende stop op de route was een vergadering van werkgroep Beveiliging Platform Beheer Tichelrijt/VICD. Hij overhandigde daar twee estafettestokjes van het thema 'Financien'.
De rit werd vervolgd richting Jasper Verdaasdonk, secretaris van Stichting De Peeenstekers. Hij ontving uit handen van Ad van Beek een stokje over het thema 'MFC'.
Het laatste bezoek van Ad van Beek stond gepland bij de Hamse Bok. Daar had Fon van Kessel, namens Stichting KCC de Hoogt, tijd gemaakt om een stokje van het thema 'MFC' in ontvangst te nemen.

Wethouder René Roovers
Een bezoek aan een sportende klas van het Cambreur College was de eerste bestemming voor wethouder René Roovers. Hij overhandigde de leerlingen een estafettestokje van het thema 'Jeugd'. De tweede afspraak was gepland in Park Vredeoord. Daar ontmoette de wethouder Henk Kasius van Stichting Parkplezier. Hier betrof het de overhandiging van een stokje van het thema 'Solidariteit'.

Met uitzicht op Park Vredeoord werd het estafettestoke in ontvangst genomen

Na het bezoek aan het park vervolgde René Roovers zijn reis richting de pastorie voor een ontmoeting met de werkgroep Arm-in-Arm. Ook de werkgroep ontving een stokje van het thema Solidariteit. Later die ochtend liet de wethouder zijn gezicht zien bij Jongerencentrum De Poort. Uiteraard om een stokje van het thema 'Jeugd' te overhandigen aan een groep jongeren.
Het laatste bezoek was bij WZSW aan de Planetenstraat voor de overhandiging van een stokje over 'Solidariteit'.

Wethouder Joop Velthoven
Een stokje van het thema 'Centrum' ga je natuurlijk overhandigen ín het centrum van Dongen. Daarom bracht wethouder Joop Velthoven een bezoek aan Schoenmaker Maas aan het Looiershof. Een tweede stokje van bovenstaand thema werd aan een willekeurige bewoner van het centrum gegeven. Ook liep wethouder Velthoven binnen bij een makelaarskantoor om een stokje van het thema .

Wethouder Bas Evegaars
Wethouder Bas Evegaars zette als eerste koers richting Pieter den Boer om een stokje van het thema 'Inwonerparticipatie' te overhandigen. Het tweede stokje van datzelfde thema ging naar Mari Groenendaal. Er waren twee stokjes van het thema 'Brede School' te verdelen. Hiervoor bracht Bas Evegaars een bezoek aan basisschool De Springplank in 's Gravenmoer en aan basisschool Achterberg in Dongen.

Reacties
De eerste reacties van alle ontvangers waren positief. Wij op onze beurt zijn benieuwd naar alle reacties en de antwoorden op de vragen die gaan binnenkomen. Alles is te volgen via deze website. Ook zullen er binnenkort meer foto's worden geplaatst.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Estafette actie op de speciale pagina op deze site.