Gemeente Hulst


Bodemsanering Oversprong Sint Jansteen

In woonwijk Oversprong II worden de komende tijd saneringswerkzaamheden uitgevoerd.

Op Sint Jansteen is een nieuwe woonwijk voorzien, de wijk Oversprong II. Deze wijk wordt gerealiseerd in de hoek Hemelstraat - Tragel - Aïda. Alvorens aan de slag te kunnen met woningbouw moet ter plaatse de bodem worden gesaneerd en wordt een oude stortplaats deels opnieuw afgedekt.

In het plangebied ligt een deel van de oude stortplaats van de voormalige gemeente Sint Jansteen. Deze oude stortplaats is als dijklichaam nabij de Heerlijkheid nog herkenbaar aanwezig. Uit bodemonderzoek is gebleken dat deze stortplaats niet noemenswaardig is verontreinigd. Deze vormt geen gevaar voor de omgeving. Daarom is een volledige sanering niet nodig. Wel zal deze deels opnieuw worden afgedekt.

Deze werken beginnen op maandag 12 juli 2010. Het betreft het meest westelijk deel van deze oude stortplaats. Er wordt een nieuwe laag schone grond van een halve meter dikte aangebracht.

Een groot deel van de daarvoor benodigde grond is al aangevoerd. Het resterende deel wordt nog met vrachtauto's aangevoerd via de Heerlijkheid.

Na de grondwerken wordt er gras ingezaaid. Het streven is om het geheel voor augustus 2010 af te ronden.

In de nieuwe woonwijk krijgt de locatie van de oude stortplaats de functie van openbaar groen.

Op maandag 16 augustus 2010 wordt gestart met de bodemsanering. Dit houdt in dat een oude kreekbedding in het plangebied wordt leeggegraven. Door het destijds op deze locatie gevestigde loonbedrijf is deze oude kreek in de loop der jaren volgestort met bouw- en sloopafval. Ook is er asbesthoudend materiaal gestort. Na het verwijderen van het materiaal wordt de oude bedding weer met schone grond gevuld.

De vrijkomende materialen worden afgevoerd naar reinigingsinstallaties. De vrachtauto's die de grond en andere materialen af en aan zullen voeren, rijden via het bedrijventerrein Hogeweg. De saneringswerken duren tot medio september 2010.

De bodemsanering wordt uitgevoerd in opdracht van projectontwikkelaar AM, die op de locatie nieuwe woningen gaat ontwikkelen.