NVMP neemt nieuw IT-systeem in gebruik

09/07/2010 12:12

Stichting NVMP

Koploper Hotel Okura Amsterdam in het zonnetje gezet

Zoetermeer/Amsterdam, 8 juli 2010 - De NVMP viert de introductie van haar nieuwe IT-systeem waarmee ophaalverzoeken kunnen worden ingediend. Het Hotel Okura in Amsterdam was één van de eerste gebruikers en werd daarom verrast met een taart. Het systeem biedt gebruikers meer inzicht dan voorheen in hun activiteiten, zodat zij beter grip hebben op hun eigen proces.

Er maken ongeveer 6.000 mensen gebruik van het IT-systeem, waaronder detaillisten (wit- en bruingoedwinkels, bouwmarkten, verlichtingszaken), transporteurs, installateurs, scholen en verenigingen die de NVMP verzoeken elektrische apparaten en/of verlichtingsapparatuur op te halen. Ook zijn er bedrijven die vanwege hun omvang zelf een ophaalverzoek indienen om TL-buizen en spaarlampen bij hen op te halen. Hotel Okura in Amsterdam is hiervan een voorbeeld. Sinds 11 juni 2009 is Hotel Okura in het bezit van de Gouden Green Key. Het hotel voldoet hiermee aan de hoogste eisen van dit internationale duurzaamheidkeurmerk in de categorie hotels/conferentielocaties. Binnen de Nederlandse hotelbranche is Hotel Okura één van de koplopers waar het gaat om duurzame bedrijfsvoering. De inzameling van energiezuinige verlichting hoort daarbij. Recycling door de NVMP geeft de garantie dat dit op een verantwoorde manier gebeurt."

Nieuwe faciliteiten

Gebruikers van het nieuwe NVMP-internetportaal kunnen voortaan zelf onder meer:


- historische orderinformatie raadplegen (aangemelde en werkelijk opgehaalde aantallen/gewichten)


- extra inzamelmiddelen aanvragen


- gegevens raadplegen (per 1 september 2010 ook wijzigen)


- extra ophaaladressen aanvragen.

In het nieuwe systeem zijn de onderdelen van het inzamelings- en recycleproces zoveel mogelijk verbonden met elkaar en met de financiële afwikkeling ervan. Zo kan een recyclingbedrijf precies zien wat de aanvoer van materialen is en kan een geregistreerde detaillist zijn vergoeding voor afgifte na opgave snel tegemoet zien.

Toekomstbestendig

De NVMP wil zoveel mogelijk elektrische apparaten en spaarlampen inzamelen en deze zo goed mogelijk recyclen. Met het nieuwe IT-systeem kan de NVMP een voorziene groei van het inzamelvolume goed aan. De gebruikers hebben een state-of-the-art-systeem waarmee de NVMP hen beter en sneller van dienst is.

Over de NVMP

De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl

Over Wecycle

Via inzamelacties en campagnes wil Wecycle meer elektrische apparaten en spaarlampen inzamelen en recyclen. Wecycle is een initiatief van producenten en importeurs, die hiervoor de krachten bundelen met scholen, verenigingen, gemeenten, detaillisten, kringloopwinkels en consumenten. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nvmp.nl