PricewaterhouseCoopers partner WorldCoaches programma

09/07/2010 12:12

PricewaterhouseCoopers B.V.

PricewaterhouseCoopers is partner geworden van het WorldCoaches programma dat door de KNVB is opgezet om voetbalcoaches in ontwikkelingslanden op te leiden. WorldCoaches zorgt ervoor dat kansarme kinderen training krijgen in zowel voetbal- als sociale vaardigheden. Ter gelegenheid van het WK 2010 intensiveert de KNVB in samenwerking met onder andere SOS Kinderdorpen de activiteiten in Zuid-Afrika, met als doel de komende vier jaar een nieuwe generatie WorldCoaches op te leiden. PwC ondersteunt WorldCoaches zowel financieel als door het inzetten van haar expertise.

Robert Swaak, voorzitter Raad van Bestuur van PricewaterhouseCoopers: "Ons partnership met het WorldCoaches-programma biedt ons een uitgelezen mogelijkheid ons jarenlange sponsorship met de KNVB verder te verdiepen. Met alle support van de Zuid-Afrikanen winnen we zondag hopelijk de Worldcup. En wat is er nu prachtiger na alle steun die het Nederlands Elftal de afgelopen weken al van de Zuid-Afrikanen gekregen heeft, dan iets blijvends achterlaten voor de kinderen in Zuid-Afrika. Dat steunen wij van harte als partner van KNVB WorldCoaches."

De KNVB leidt al vele jaren worldcoaches op in ontwikkelingslanden. Nieuw dit WK is de samenwerking met internationale kinderhulporganisatie SOS Kinderdorpen die al ruim dertig jaar actief is in Zuid-Afrika. Het doel voor de komende vier jaar in Zuid-Afrika is het opleiden van een nieuwe generatie coaches en het opzetten van een sterke WorldCoaches Academy. Deze coaches krijgen naast een voetbaltechnische opleiding ook sociale training. Zo werken de KNVB en SOS Kinderdorpen samen aan een betere toekomst voor kinderen in Zuid-Afrika.

Robert Swaak: "Als professionele organisatie weten wij hoe belangrijk het is om mensen goed te begeleiden. Je biedt mensen op die manier een stabiele basis en ruimte om te groeien. Dat is precies de rol die wij zien voor WorldCoaches in Zuid-Afrika. Samen met de KNVB en SOS Kinderdorpen kunnen wij kinderen zo op duurzame wijze een stabiele basis helpen te creëren. Daar dragen wij als organisatie graag aan bij."

Om geld in te zamelen voor WorldCoaches heeft PricewaterhouseCoopers een speciale website ontwikkeld; Cijfersvanoranje.nl. Op deze website - die in de eerste weken door 70.000 unieke bezoekers werd bezocht - wordt door middel van het spelen van een quiz, geld ingezameld voor het project.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl