Gemeente Gennep


Persberichten

Filmfestival en Rode Route genomineerd voor ID Trofee Tijdens het 3e Vitaal Gennep Café op donderdag 8 juli maakte de jury van ID Trofee Gennep de uitslag van de tweede ronde van de ideeënwedstrijd bekend. De twee genomineerden voor de hoofdprijs zijn Iska van der Mooren (16) en Emiel Kusters (15) met hun plan voor een filmfestival aan de Niers, en Andries Knevel namens het Petershuis met het idee voor een `Rode route' door Gennep. John Silvertand won de rondeprijs met zijn plan voor een digitaal museum. De derde wedstrijdronde, `Sociaal Vitaal' gaat nu van start. Inzenders kunnen een idee indienen tot en met 10 september.

De genomineerden ontvingen een cheque van EUR 1500,- om hun ideeën verder uit te werken en om campagne te voeren voor de finale. Rondeprijswinnaar John Silvertand ging naar huis met een cheque van EUR 2500,- om zijn idee te verwezenlijken.

Flitsende presentaties
De inzenders presenteerden hun ideeën tijdens het Vitaal Gennep Café, dat deze keer plaatsvond in de hal van basisschool Maria Goretti. De school was voor één avond omgebouwd tot een bioscoop. De inzenders deden hun uiterste best om de jury te overtuigen met flitsende presentaties, filmbeelden, muziek, 3D animaties en modeluitvoeringen van hun ideeën. De jury toonde veel bewondering voor de kwaliteit en creativiteit van de presentaties. Ook het college van B en W was onder de indruk. Wethouder Arnold Jansen: "Er zijn zoveel geweldige ideeën ingediend. Ook een aantal ideeën die vanavond niet gewonnen hebben zijn op termijn wellicht toch te realiseren."

In totaal zijn er nu vier ideeën genomineerd voor de ID Trofee: o Centrumversiering - Nieky Arensbergen o Multimedia in de winkelstraten - Eric Spikmans o Filmfestival - Iska van der Mooren en Emiel Kusters o Rode Route - Andries Knevel (Petershuis)

Als na de derde wedstrijdronde het vijfde en zesde idee genomineerd zijn volgt de grote finale, waarbij inwoners uit Gennep mogen stemmen voor het beste idee. De winnaar gaat met een uitvoeringsbudget van EUR 25.000,- naar huis.

Sociaal Vitaal
Tijdens het derde Vitaal Gennep Café werd met veel muzikaal kabaal de aftrap gegeven voor de derde wedstrijdronde: Sociaal Vitaal. Iedereen kan voor deze derde ronde weer ideeën indienen via de website. Dit kan tot en met 10 september. Meer informatie:
http://www.idtrofeegennep.nl/.