CDA

Ferrier: Resolutie over toekomstvisie migratie met grote meerderheid aangenomen
vrijdag 9 juli 2010
Een resolutie van Kathleen Ferrier, getiteld " Migratie, een voortdurende uitdaging voor de OVSE" is met grote meerderheid aangenomen tijdens de zomerzitting van de Parlementaire Assemblee van de OVSE. De OVSE is de organsiatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, waarvan 56 landen lid zijn. Naast de landen van de Raad voor Europa zijn ook Centraal Aziatsche Republieken, Canada en de VS lid.

De behandeling van de resolutie die pleit voor een realistische benadering van dit complexe onderwerp, waarbij niet alleen de positieve, maar ook de negatieve kanten geduid moeten worden, leidde tot een levedig debat. Met name het beschouwen van migratie, als een manier om de problemen van vergrijzing op te vangen, leidde tot discussie.

"Uiteraard zullen we ook dit aspect van migratie de komende tijd nader bespreken, in de nationale context van de verschillende OVSE landen en binnen de OVSE als geheel", zei Ferrier, die vorig jaar door de President van de Parlementaire Assemblee benoemd is als Special Representaive Migration.