Gemeente Lansingerland

Opening eerste Arbeidsrealisatie Centrum (ARC)
Wethouder Rinus Bodbijl trapt het ARC af met Debby Gunning (l) en Patricia van Kranenburg (r) van Prodies.

Vandaag opende wethouder Rinus Bodbijl het eerste Arbeidsrealisatie Centrum (ARC) in Lansingerland.

Onder het motto âaan de slag met je dagâ komen cliënten meerdere dagen per week naar het ARC om te werken aan een uitkeringsonafhankelijk bestaan en een betere kwaliteit van leven.

Waarom een ARC?
De gemeente Lansingerland wil inwoners, die een uitkering ontvangen, helpen met het zoeken naar een betaalde baan. We vinden het belangrijk dat de zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van inwoners die een uitkering ontvangen worden vergroot. Daarnaast is een belangrijk uitgangspunt het vertrouwd raken met het combineren van zorgtaken en werk. Hierbij streven we naar maatschappelijke participatie met werk als einddoel. Prodies, de jobcoach, biedt daarin begeleiding op maat.

CVV Berkel
Het Arbeidsrealisatie Centrum van Lansingerland is ondergebracht in het gebouw van CVV Berkel. Vanuit dit centrum worden diverse initiatieven gestart gericht op sociale activiteiten, bijvoorbeeld opknapwerkzaamheden op de sportvereniging zelf. Het ARC heeft als doel het vergroten van de zelfredzaamheid en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt en het leren en vertrouwd raken met het combineren van zorgtaken en werk.