Nieuwe impuls internationale promotie Nederlandse mode

09/07/2010 13:38

Agentschap NL

Subsidie legt basis voor structurele internationale profilering onder de titel Dutch Touch

De Dutch Fashion Foundation heeft van het ministerie van Economische Zaken een driejarige subsidie ontvangen om de onderscheidende Nederlandse mode-industrie op de internationale sleutelmarkten Parijs en Milaan te promoten. De internationale campagne met als titel Dutch Touch heeft als doel om het imago en de positionering van Nederlandse mode in het buitenland te versterken. Dit moet leiden tot nieuwe doorbraken voor vernieuwende Nederlandse modelabels in het hoogste segment.

Met ontwerpers zoals Viktor en Rolf en Marlies Dekkers alsmede internationaal sterke commerciële merken als G-star, Scotch & Soda en Vlisco heeft Nederland al naam gemaakt. Met de subsidie die de Dutch Fashion Foundation heeft gekregen kan er weer een stap genomen worden om de Nederlandse mode in het hoogste segment internationaal op de kaart te zetten en hier nog meer namen aan toe te voegen. De omzet van alle modebedrijven in Nederland uit uitvoer bedraagt EURO 4,5 miljard.

Angelique Westerhof, oprichter van de Dutch Fashion Foundation: "Vanaf 2001 is de Dutch Touch campagne incidenteel ingezet op buitenlandse speerpuntmarkten. Het is daarom zeer dankbaar en motiverend om de promotie van Nederlandse opkomende top labels nu op een structurele manier te kunnen voortzetten.

"Wij zijn er van overtuigd dat subsidie in het kader van de 2g@there regeling gaat bijdragen aan weer een cruciale groeistap in de missie van de Dutch Fashion Foundation om niet alleen in het buitenland de Nederlandse mode te positioneren, maar tevens een gezonde bodem te creëren in Nederland voor de modediscipline, juist door een koppeling van nationale en internationale kennis en netwerken". Westerhof: "De potentie die wij in Nederlandse mode in het hoger segment zien kan nu versneld op de wereld markt gaan bloeien, daar verheugen wij ons op."

Informatiebijeenkomst

De Dutch Fashion Foundation gaat samen met de partners Modint Export, Amfi, Head-on en de KvK Amsterdam eind september een bijeenkomst houden om ontwerpers te informeren over de mogelijkheden van deelname aan de Dutch Touch campagne.

Dutch Fashion Foundation

De Dutch Fashion Foundation concentreert zich nu op de voorbereidingen voor de buitenland campagne en op de basis in Nederland om de export verder te versterken.

Zo is DFF verantwoordelijk voor de Dutch Fashion Awards die dit jaar op 5 november weer in Den Haag voor de vierde keer zullen worden uitgereikt.

De Dutch Fashion Awards dienen als jaarlijks meetmoment voor de gehele Nederlandse modediscipline met door het veld zelf gegenereerde injecties voor het Nederlandse toptalent. Uiteraard blijft DFF ook de andere diensten aanbieden vanaf de mode-incubator verdieping TH+ FLOOR in het World Fashion Centre in Amsterdam.

2g@there

De 2g@there-regeling van NL EVD Internationaal (agentschap van het ministerie van Economische Zaken) is een meerjarig programma dat ondernemers ondersteunt die gezamenlijk kansen willen benutten op een buitenlandse markt. De steun kan bestaan uit een financiële bijdrage, economische diplomatie of publieke kennis. Uitgangspunt is dat het gaat om een kansrijke sector, waar Nederlandse ondernemers internationaal onderscheidend kunnen zijn. Het 2g@there programma biedt de Dutch Fashion Foundation een aansluiting tussen creatie en commercie ter vergroting van de kansen in het hoogste segment.

Over NL EVD Internationaal

NL EVD Internationaal, onderdeel van Agentschap NL, stimuleert internationaal ondernemen en samenwerken en een positieve beeldvorming van Nederland in het buitenland. Agentschap NL is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Agentschap NL voert beleid uit voor diverse ministeries als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal. Agentschap NL is hèt aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Voor informatie en advies, financiering, netwerken en wet- en regelgeving.





http://www.agentschapnl.nl/2g@there