Spanje licht favoriet bij Totospelers

09/07/2010 13:41

De Lotto

Rijswijk, 9 juli 2010 - Het is zover. Nederland staat na 32 jaar weer in de finale van een WK voetbal. Wat betreft de voorspellingen van de Totospelers voor de finale, is Spanje licht favoriet. 50% van de Totospelers denkt dat Spanje de finale van Nederland wint. 42% voorspelt dat Oranje met de FIFA Wereldbeker naar huis gaat.

Zeven landen hebben tot nu toe een WK voetbal gewonnen. Brazilië, Italië, Argentinië, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Uruguay gingen eerder al één of meerdere keren met de FIFA Wereldbeker naar huis. Het is dus een feit dat er zondag 11 juli een nieuw land aan dit rijtje wereldkampioenen wordt toegevoegd. Voor Nederland is het de derde keer dat ze in een finale van het WK voetbal staan. In 1974 en 1978 stond Oranje in de finale tegen respectievelijk Duitsland en Argentinië.

Verder is uniek aan deze finale is dat een Europees land kampioen wordt tijdens een wereldkampioenschap in een land buiten Europa.

Onderlinge ontmoetingen

Nederland en Spanje speelden in het verleden negen duels tegen elkaar. Beide ploegen wonnen vier keer een wedstrijd. De laatste keer dat Nederland en Spanje tegen elkaar speelden was in 2002. Deze wedstrijd won Nederland met 1-0. De laatste keer geweest dat Nederland van Spanje verloren heeft is in februari 1983 geweest met 1-0.

Toto spelen

Men kan met Toto op de wedstrijd Nederland-Spanje inzetten tot en met zondag 11 juli 20:25 uur. Dit is iedere dag mogelijk tot 24:00 uur. Toto spelen kan via www.toto.nl of in bijna alle tabak- en gemakwinkels in Nederland.

Iedereen wint met Toto

Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.