Gemeente Bernheze


As-50

Bernheze nieuwe partner in de Regionale Samenwerking As-50

Donderdag 8 juli heeft de gemeenteraad van Bernheze besloten als volwaardig partner aan te sluiten bij het samenwerkingsverband As-50. De gemeenten Oss, Uden en Veghel hebben daar Bernheze eerder toe uitgenodigd en zien de aansluiting als kans voor verdere samenwerking in de regio As-50.

Oss, Uden en Veghel zijn drie jaar geleden gestart met de samenwerking As-50. Het doel van de samenwerking is het woon-, werk- en leefklimaat in de regio versterken. Afgelopen jaar hebben zij een visie opgesteld die is uitgewerkt in 9 thema's. Bernheze is uitgenodigd om te participeren bij de samenwerking omdat alle thema's in meer of mindere mate ook voor haar van toepassing zijn. Met de aansluiting onderschrijft Bernheze de visie die eerder is vastgesteld. In de visie van de As-50 staat de verwevenheid van stad en platteland als een belangrijk identiteitskenmerk genoemd. Bernheze is niet vergelijkbaar met de stedelijke gebieden Oss, Uden en Veghel en kan juist daarom iets toevoegen aan de samenwerking. Daarnaast is de gemeente Bernheze geografisch de verbindende schakel is voor de As-50.

In de As-50 willen Oss, Uden, Veghel - en nu dus ook Bernheze- als regio initiatieven ontplooien die bijdragen aan de slagkracht en identiteit van de regio op cultureel, sociaal en economisch terrein. Binnenkort gaan zij concrete stappen zetten met het vaststellen van het projectenboek. Daarin zijn de negen thema's verder uitgewerkt. Het gaat om de thema's landbouw, Maashorst, arbeidsmarkt&scholing, logistiek, bedrijventerreinen, wonen&voorzieningen, cultuur, hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) en welzijn & zorgstructuren. Op deze onderwerpen zoeken de vier gemeenten elkaar op, maar worden ook ondernemers, maatschappelijke organisaties en onderwijs uitgenodigd om samen te werken.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35

Brabants groen je eigen energiecoach