Watersportverbond - KNWV

Laatste voorbereiding Delta Lloyd IFDS Worlds 2010

vrijdag 9 juli 2010

De laatste voorbereidingen voor de start van het Wereldkampioenschap Gehandicapten Zeilen, de Delta Lloyd IFDS Worlds 2010, zijn in volle gang. De meeste deelnemers van de Delta Lloyd IFDS Worlds 2010 zijn inmiddels op het Regatta Center in Medemblik aangekomen.

Boten worden gemeten, deelnemers geclassificeerd en de eerste practice race is achter de rug. Deelnemers, zowel het organiserend team en de 120 vrijwilligers werken zich een slag in de rondte om alles voor vandaag, de eerste wedstrijddag, voor elkaar te krijgen. In de 2.4mR klasse zijn regerend wereldkampioen Thierry Schmitter en André Rademaker natuurlijk kanshebbers bij de Nederlanders. Andere
potentiële winnaars in deze klasse zijn Heiko Kröger (Duitsland), Helena Lucas (Groot Britannië), Bjønar Erikstad (Noorwegen), Megan Pascoe (Groot Britannië) en Jens Als Andersen (Denemarken).

Het Duitse team van Jens Kroker, Robert Prem en Siegmund Mainka waren de winnaars van de IFDS Worlds 2009 in de Sonar-klasse, het team van Israël (Dror Cohen, Arnon Efrati, Benny Vexler) en het Griekse team (Christoforou Vasalis, Alexas Thodoris en Notaroglou Argiris), de nummers twee en drie.

IFRAME:
http://www.watersportverbond.tv/470/miniplayer_ifdswk.asp?videoID=10780 &catID=251&playerID=60

Maar ook het Nederlandse team met Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen, dat een tweede plaats bezette bij de wedstrijden in Palma de Mallorca, behoren tot de kanshebbers. Alexandra Rickham en Niki Birell (Groot Brittannië) zullen hun IFDS Worlds 2009 titel verdedigen in de Skud 18 en de strijd aanbinden met onder andere Scott Whitman en Julia Dorsett (USA), John Mc Roberts, Brenda Hopkin (Canada), Michael Cogswell en Lucy Hodges (Groot-Brittannië).

Allemaal grote namen in de zeilwereld, die samen met perfecte
weersomstandigheden de Delta Lloyd IFDS 2010 ongetwijfeld tot een succes zullen maken.

Geinteresseerd in de laatste beelden van het IFDS WK? Plaats een player van de beelden op uw eigen website! (zoals bovenstaande film!)