Politie Kennemerland

Persberichten 5 juli 2010

Beverwijk, Haarlem, Hoofddorp, Velsen-Noord, 05-07-2010

Politie zoekt verwarde man
BEVERWIJK, 5 juli De politie in Beverwijk is op zoek naar de 63-jarige Frans Marx. Gistermorgen is de man voor het laatst gezien. Waarschijnlijk is hij vanmorgen in verwarde toestand, met onbekende bestemming, vertrokken uit zijn woning in Beverwijk. Het signalement van de man luidt:

- lengte: ca. 1.65 m

- grijs haar

- loopt mank

Mensen die de vermiste man hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Beverwijk: 0900 8844.

Drankrijders aangehouden: 22 bestuurders onder invloed van alcohol HAARLEM, 4 en 5 juli De politie in Haarlem heeft zondagavond en in de nacht van zondag op maandag 22 drankrijders aangehouden bij diverse alcoholcontroles. Gericht werd gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol op o.a. de Schipholweg en op de Verspronckweg. HAARLEM, 4 juli - Een 23-jarige Amsterdamse automobilist die op de Schipholweg werd aangehouden, bleek hardleers: hij besloot om ondanks zijn rijverbod toch weer in zijn auto te stappen en weg te rijden. Deze Amsterdammer werd rond 04:40 uur aangehouden op de Schipholpoort. Tegen hem werd wederom een proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beroving: getuigen gezocht
HOOFDDORP, 4 juli De politie is op zoek naar getuigen van een beroving. Een 17-jarige Hoofddorper werd rond 23.20 uur in zijn gezicht geslagen en beroofd van een pakje sigaretten door een onbekend gebleven dader. Dit gebeurde op het fietspad aan het Muiderbos. Een jongeman van 18-20 jaar sprak de Hoofddorper aan, hield hem tegen en sloeg hem in zijn gezicht. Vervolgens beroofde hij de Hoofddorper met geweld van een pakje sigaretten. De Hoofddorper hield hier een pijnlijke kaak aan over. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hen zich te melden bij de politie in Hoofddorp via 0900-8844.

Ongeval met letsel
SANTPOORT-NOORD, 4 juli De hulp van de politie werd ingeroepen na een valpartij van een fietser op de Slaperdijk. De fietser, een 58-jarige man uit Velserbroek, was door onbekende oorzaak rond 17:45 uur met zijn fiets ten val geraakt en had hierbij een flinke hoofdwond opgelopen en een pijnlijke rug. Hij werd door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling.

Rijden met ingevorderd rijbewijs
UITGEEST, 4 juli Tijdens een surveillance op de kermis van Uitgeest zag de politie een snorscooter hard het kermisterrein op rijden. Omdat hier meerdere kinderen en mensen liepen, ging de politie op de bestuurder af en hield hem staande. Bij deze controle bleek dat de bestuurder, een 22-jarige man uit Uitgeest, vorige week zijn rijbewijs al had moeten inleveren bij de politie. Hierop werd de snorscooter door de politie in beslag genomen. Ook kreeg de man een bekeuring voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Lastige klant
HOOFDDORP, 4 juli Na een melding van een lastige klant, ging de politie rond 18:30 uur naar brugrestaurant aan de A4. Hier bleek een dronken man zich bijzonder vervelend te hebben gedragen in het restaurant. De man had vrouwen en meisjes lastig gevallen en had met zijn laarzen naar klanten gegooid. Hij was uit het restaurant verwijderd en de politie trof hem aan op de parkeerplaats. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol. De man sprak geen nederlands, engels of duits en hij had geen identiteitsbewijs bij zich. De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap en voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs. Op weg naar het politiebureau probeerde hij tevergeefs een kopstoot uit te delen aan een agent. Toen hij moest worden voorgeleid voor de hulpofficier van justitie, bleek hij zo diep in slaap te zijn, dat hij niet meer wakker te krijgen was. De hulpofficier heeft de man ingesloten ter ontnuchtering en de Vreemdelingenpolitie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man.

Vechtpartij
UITGEEST, 4 juli Bij de politie werd rond 20:50 uur gemeld dat er werd gevochten op het kermisterrein. Bij aankomst van de politie, rende een groep jongelui weg, onder aanvoering van een 23-jarige man uit Uitgeest. Deze jongeman werd door de politie aangehouden en werd een diensthond gebruikt om zijn overige vrienden op afstand te houden. De aangehouden man werd overgebracht naar het politiebureau in Beverwijk. Na verhoor werd hij heengezonden.

Dronken man
ZANDVOORT, 4 juli De politie troffen rond 21:30 uur op de Boulevard de Favauge een 18-jarige dronken Pool aan. De man bleek nog een boete open te hebben staan en gaf bij de politie aan dat hij deze bekeuring niet kon betalen. De Pool werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Openlijke geweldpleging
ZANDVOORT, 4 juli De politie heeft rond 22:10 uur twee Amsterdammers aangehouden in de leeftijd van 18 en 21 jaar, op verdenking van mishandeling en beroving op het Stationsplein. Het tweetal bleek een 30-jarige Zandvoorter mishandeld te hebben. Ook zouden zij zich schuldig hebben gemaakt aan de beroving van een vrouw. Een ambulance werd ingeschakeld om de Zandvoorter medisch te behandelen. Beide Amsterdammers werden meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.