Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 09-07-2010

Grote brand bij kunststofbedrijf Heijningen

HEIJNINGEN: Donderdagmiddag 8 juli is omstreeks 15.16 uur brand ontstaan in een kunststofbedrijf aan de Arbeidsweg. Het pand van de polyesterproducent brandde voor ongeveer de helft af. De brandweer zette 12 blusvoertuigen en circa 80 brandweerlieden in om de brand te bestrijden. De oorzaak van de brand is onbekend, er zijn echter geen aanwijzingen voor brandstichting.

Het vuur werd rond 15.15 uur door medewerkers ontdekt. Kort daarna ging er een grote zwarte rookwolk boven het industrieterrein aan het Volkerak. Aan het begin van de avond, rond 18.45 uur, was de brandweer het vuur meester en begon het nablussen. De brandweer schaalde op vanwege het gevaar dat het vuur bij gevaarlijke stoffen kwam die in het pand lagen. Juist het deel met die stoffen wist de brandweer te behouden. Bij metingen werden lange concentraties gevaarlijke stoffen aangetroffen, die volgens de autoriteiten geen gevaar voor de
volksgezondheid opleverden. De burgemeester van Moerdijk, dhr. W Denie heeft zich ter plaatse van de brand op de hoogte gesteld.

Roosendaler (18) mishandeld in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Vannacht is omstreeks 00.05 uur op de Halsterseweg een 18-jarige Roosendaalse jongen door onbekenden in elkaar geslagen.

Het slachtoffer fietste met een kameraad in de richting van Halsteren. Plotseling werd hij door meerdere personen van zij fiets getrokken en op het wegdek gegooid. Hij kreeg klappen en schoppen. Op het moment dat er een getuige aan kwam zijn de daders gevlucht via een pad dat uitkomt in de wijk Tuinwijk Het slachtoffer werd door personeel van een ambulance ter plaatse onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Wel zat zijn rechteroog dicht en had hij een sneetje onder dat oog. Het slachtoffer is aangeraden om aangifte te doen. Ook is hem de procedure voor slachtofferhulp uitgelegd.

Sproeikopdief op heterdaad betrapt in Hoeven

HOEVEN: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.40 uur op de Heistraat op aanwijzing v van een getuige een 27-jarige man uit Oud Gastel aangehouden ter zake een diefstalpoging. Getuigen hadden gezien dat de verdachte bezig was geweest met het stelen van sproeikoppen. Zij achtervolgden de verdachte en waarschuwde de politie. De verdachte is in verzekering gesteld.

De eerste melding kwam van een boer aan de Oude Bredasepostbaan die een scooter had zien staan van een mogelijke sproeierdief. Hij had die scooter een paar dagen geleden ook al gezien en toen bleken er sproeikoppen van het land gestolen te zijn. De boer heeft vervolgens de scooter meegenomen naar zijn woning. Even later kwam een tweede melding binnen, nu van een tuinder, die een jongen achtervolgde die op zijn akker naast de Olmen, beregeningssproeiers had gestolen. De knul was weggelopen in de richting van de Bovenstraat. Op aanwijzing van de getuigen kon de knaap worden opgepakt. Hij is in verzekering gesteld. Hij heeft inmiddels toegegeven dat hij al eerder vanaf een akker in de omgeving van het vliegveld sproeikoppen vanwege het koper had gestolen. Hij had deze doorverkocht aan een handelaar. Een van de gedupeerden vertelde de agenten al 700 sproeiers van per stuk 30 euro kwijt te zijn.

Openstaande boete voor Roosendaler

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagavond tijdens een controle op de Laan van Brabant een 30-jarige Roosendaler aangehouden die nog gesignaleerd bleek te staan in het opsporingsregister. Hij moest nog een boete betalen van 24375 euro. De Roosendaler heeft aan het bureau de boete betaald.

Politie onderzoekt schietincident in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Gistermiddag zijn bij een vechtpartij aan de Aremstraat enkele schoten gelost. Daarbij raakte niemand gewond.

Ter plaatse werd de straat afgezet. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Ook is een auto in beslag genomen. De politie heeft inmiddels enkele getuigen en mogelijke betrokkenen gehoord. Het is nog niet duidelijk wie er geschoten heeft en wat het mogelijke motief is geweest.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-07-2010 13:53 | © Regio Midden en West Brabant |