Ministerraad


Benoeming kwartiermaker ABD-TMG-Flex

Persbericht | 09-07-2010

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Hirsch Ballin van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mee ingestemd om de heer drs. K. (Koos) van der Steenhoven (1949) voor te dragen voor benoeming tot kwartiermaker ABD-TMG-Flex.

ABD-TMG-Flex is de werktitel voor de binnen de Algemene Bestuursdienst op te richten voorziening die zich gaat bezighouden met advies, project- en interim-management op zeer hoog niveau bij complexe en (politiek-)gevoelige opdrachten. De leden van de topmanagementgroep binnen de Algemene Bestuursdienst die zo'n opdracht krijgen moeten daartoe flexibel inzetbaar zijn.

Rekening houdend met de kabinetsformatie zal de heer Van der Steenhoven de functie van kwartiermaker tot een nader te bepalen datum combineren met zijn huidige functie van secretaris-generaal bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze functie bekleedt hij sinds 2003. Daarvoor was hij onder andere directeur van Het Expertise Centrum.

De benoeming van de heer Van der Steenhoven is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.