Ministerraad


Benoemingen Raad voor het Landelijk Gebied

Persbericht | 09-07-2010

De ministerraad heeft op voorstel van minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ingestemd met drie benoemingen bij de Raad voor het Landelijk Gebied.

De heer ing. A.J.A.M. Vermeer wordt benoemd tot voorzitter van de Raad voor het Landelijk Gebied. De heer Vermeer studeerde aan de Hogere Agrarische School en heeft sinds 1982 een melkveehouderij. Van 1996 tot 2010 was hij tevens voorzitter van ZLTO.

Mevrouw P.J.H.D. Verkoelen wordt benoemd als lid. Mevrouw Verkoelen studeerde onder andere Milieumanagement aan de Hogeschool Rotterdam. Tegenwoordig is zij zelfstandig adviseur en mededirecteur van Galob, een organisatie die zich specialiseert in lobbyactiviteiten in relatie tot grootschalige projecten waarbij samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven en de maatschappij noodzakelijk is.

De heer prof. dr. ir. G. Meester wordt benoemd als lid. De heer Meester studeerde Agrarische economie aan de toenmalige Landbouwhogeschool Wageningen, nu Wageningen Universiteit. Hij was tot september 2009 als adviseur landbouwpolitieke vraagstukken in dienst bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en bijzonder hoogleraar Europese Economische Integratie aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2008 is hij voorzitter van het Landbouwcomité van de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Vorig jaar is de heer Meester benoemd tot 'Officier' in de Ordre du Merite Agricole. Deze Franse onderscheiding wordt uitgereikt aan personen als erkenning voor de grote verdiensten aan de Franse en Europese landbouw en het landbouwbeleid.

De Raad voor het Landelijk Gebied is een onafhankelijk adviesorgaan dat de minister van LNV van strategisch advies voorziet op hoofdlijnen van beleid, gericht op lange en middellange termijn.