Gemeente Almere

Minister Donner op bezoek bij kindervakantieactiviteiten in Almere

09-07-2010

Minister Donner Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opent op dinsdag 13 juli samen met wethouder Ineke Smidt van Armoedebeleid de kindervakantieactiviteiten in Muziekwijk. De sport- en cultuuractiviteiten zijn bedoeld voor alle kinderen die deze zomer niet op vakantie gaan. Bijvoorbeeld omdat hun ouders moeten werken of geen geld hebben om op vakantie te gaan.

Direct na de opening van de vakantie-activiteiten in Almere zal minister Donner de shirts uitdelen en aftrap verzorgen bij de voetbalwedstrijden in het Klein Brandt Sportpark. Aan het eind van de ochtend spreekt hij met projectuitvoerders en de vrijwilligers die de zomeractiviteiten voor de kinderen uit Almere begeleiden. Aanwezigheid wethouders Smidt en Steunenberg
Wethouder Ineke Smidt van onder meer Armoedebeleid zal minister Donner om 10.45 uur ontvangen bij zijn aankomst op het Klein Brandt Sportpark. Vanaf 11.30 uur is Berdien Steunenberg, wethouder van Cultuur, aanwezig bij het bezoek van minister Donner aan het Kunstlokaal Muziekwijk. Hier kunnen de kinderen die niet op vakantie gaan de komende weken terecht om bijvoorbeeld te schilderen of muziek te maken.

Almere doet mee

Het project `Almere doet mee' is één van de acht projecten die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid subsidieert in het kader van het Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting. Het gaat in Almere om een estafette van activiteiten door het jaar heen. De maanden juli en augustus staan in het teken van sport en cultuur.
Minister Donner zal tijdens zijn bezoek aan Almere ook de namen bekend maken van de ambassadeurs die zich tijdens het Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting voor dit doel gaan inzetten. Het gaat om bekende namen uit de wereld van de sport, politiek en cultuur.