Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Boezemvriend voor Aad van Nieuwland van Seniorenraad

Deelgemeentevoorzitter Lucas de Boer reikte maandag 5 juli de deelgemeentelijke onderscheiding De Boezemvriend uit aan Aad van Nieuwland, lid van de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk.

Aad van Nieuwland was vanaf 1996 betrokken bij de start van de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk. Eerst als lid, later als voorzitter, plaatsvervangend voorzitter en penningmeester. Aad van Nieuwland was de algemeen secundus, die altijd bereid was om tijdelijk andere bestuursleden voor korte of langere tijd te vervangen.

Binnen de Seniorenraad oogstte zijn optreden steeds veel waardering. Het belang van de senioren in Kralingen-Crooswijk stond bij hem voorop en hij wist ook de Seniorenraad goed te profileren naar andere inwoners van de deelgemeente en mensen te enthousiasmeren lid te worden van dit adviesorgaan van de deelgemeente. In verband met verhuizing naar Capelle aan den IJssel nam hij eind vorig jaar afscheid van de Seniorenraad. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk besloot hem onlangs als waardering voor al het goede werk de deelgemeentelijke onderscheiding De Boezemvriend toe te kennen.

Aad van Nieuwland ontvangt De Boezemvriend van deelgemeentevoorzitter Lucas de Boer. (Foto Joop Reyngoud)