Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 juli 2010

Politie Twente bereidt zich voor op feestelijke WK-finale Twente
Zondagavond 11 juli worden 80 extra politiemensen ingezet tijdens de WK-finale Nederland-Spanje. Hiermee is Politie Twente voorbereid op wat de wedstrijd teweeg brengt. De politie gaat uit van een feestelijk evenement. Uiting geven aan emoties na de wedstrijd wordt getolereerd, maar wanneer dit uitmondt in ongeregeldheden of excessen, zal worden opgetreden. Ook wordt opgetreden bij verkeersoverlast als dit de hulpdiensten hindert.

De hulpdiensten adviseren om tijdens de festiviteiten voldoende water te blijven drinken, gezien de hoge temperaturen die worden verwacht.

Crossende motorrijder bekeurd
Vroomshoop
Bij Politie Twente zijn de laatste tijd veel meldingen binnengekomen van overlast van crossmotoren op de Bosweg in Vroomshoop.

Daarom werd donderdag 8 juli gesurveilleerd op de Bosweg. Omstreeks 19.30 uur reed daar een 19-jarige man op een crossmotor. De man reed zonder helm en was niet in het bezit van een A-rijbewijs. Daarnaast bleek de motor onverzekerd te zijn. De motor is door de politie in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

De komende tijd blijft de politie surveilleren om het motorcrossen op de Bosweg een halt toe te roepen. (2010061902)

Algemene verkeerscontrole
Goor
Donderdag 8 juli werd tussen 13.30 en 22.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Grotestraat in Goor. In totaal zijn 8 bekeuringen uitgeschreven, voor:

. Het niet dragen van een helm op scooter, 2x . Kenteken niet zichtbaar, 1x . Niet dragen van de autogordel, 1x . Mobiel telefoneren tijdens het rijden, 2x . Negeren roodlicht bij spoorovergang, 1x . Verlopen APK, 1x
(2010061899)

Fietser gewond bij aanrijding met bromfiets Enschede
Donderdag 8 juli omstreeks 17.15 uur vond een aanrijding plaats tussen een fietser en een bromfietser op de Afinkstraat in Enschede. Een 41-jarige man uit Enschede fietste op de Afinkstraat. Bij de stoplichten stond het stoplicht op rood. De man wilde een rondje fietsen zodat hij door zou kunnen fietsen als het groen werd. Op dat moment kwam een bromfietser aanrijden. De 17-jarige bromfietser uit Enschede probeerde uit te wijken voor de fietser, maar beiden kwamen toch in aanrijding met elkaar. De 41-jarige fietser raakte hierbij gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. (2010061894)

Boekendief aangehouden
Enschede
Donderdag 8 juli is omstreeks 14.00 uur een 36-jarige Enschedeër aangehouden. De man had even daarvoor een aantal boeken gestolen uit een winkel aan de Beltstraat in Enschede.

Omstreeks 14.00 uur fietsten surveillerende agenten op de Beltstraat. Plotseling hoorden zij mensen roepen 'Hou hem tegen!'. Er werd gewezen naar een man op een fiets die een stapel boeken onder zijn arm droeg. Daarop zette één van de agenten de achtervolging in. Tijdens de achtervolging liet de man de boeken vallen, waarna hij zijn weg versneld voortzette. De agent kon de man inhalen en hem staande houden. De man gaf direct toe dat hij de boeken gestolen had. De man is aangehouden en voor verhoor ingesloten. Proces-verbaal is opgemaakt. (2010061707)

Huisverbod uitgereikt
EnschedeSlfjk
Enschede
Een 49-jarige man uit Enschede heeft donderdag 8 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld tegen zijn vriendin. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hulpverlening is gestart. (2010061834)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl.

Ernstige aanrijding tussen auto en fietser

Rijssen

Donderdagmorgen 8 juli rond 11.00 uur raakte een fietser zwaargewond bij een aanrijding met een auto. De 56-jarige Rijssenaar kwam uit de richting van de Verlengde Oranjestraat en wilde linksaf slaan richting de Kerkstraat. Hij keek hierbij niet goed uit en een achterop komende automobiliste, een 56-jarige vrouw uit Rijssen, kon hem niet meer ontwijken. De fietser raakte zwaargewond. Een alerte getuige verleende eerste hulp tot de ambulance arriveerde. (2010061654)

Wapens en munitie in woning aangetroffen Enschede
De politie Twente heeft 8 juli een 51-jarige Enschedeër aangehouden voor wapenbezit.

Donderdag 8 juli heeft de politie, naar aanleiding van een anonieme tip, omstreeks 14.15 uur in de woning van een 51-jarige man aan de Vretberg, diverse vuurwapens en bijbehorende munitie aangetroffen. De wapens en de munitie zijn voor onderzoek in beslag genomen. De 51-jarige is aangehouden en in afwachting van de beslissing van de Rechter Commissaris in verzekering gesteld. (2010056847)




Politie Twente