AEGON

AEGON Bestuursbokaal uitgereikt aan Roeivereniging Laga

Op de Bosbaan in Amsterdam heeft AEGON zondag 4 juli de AEGON Bestuursbokaal uitgereikt. Tijdens de slotwedstrijden van de Nederlandse Studenten Roei Federatie ontving Laga een cheque ter waarde van 30.000 euro uit handen van juryvoorzitter Jaap Peters. De AEGON Bestuursbokaal is een prijs voor de best georganiseerde studentenroeivereniging.

Bij de AEGON Bestuursbokaal strijden studentenroeiverenigingen om welke vereniging het beste bestuur voert op het gebied van ledenontwikkeling, bereik, communicatie, vlootmanagement, opleiding en continuïteit. De inzendingen worden beoordeeld door Carel van den Driest (voormalig voorzitter van de roeibond en topman bij Vopak), Jan Karel Mak (voormalig bondsvoorzitter), Jaap Peters (voormalig bestuursvoorzitter van AEGON) en Nico Rienks (Olympisch goud winnaar en ondernemer).

Het was een buitengewoon spannende strijd tussen A.S.R. Nereus en de latere winnaar, D.S.R.V. Laga. De jury was van mening dat D.S.R.V. Laga zich als vereniging professioneel opstelt: "Slechts enkele jaren geleden bevond deze vereniging zich nog in een diep dal. Sindsdien zijn dappere keuzes gemaakt en wij nemen elk jaar structurele verbeteringen waar. Het functioneren van het winnende bestuur gaf uiteindelijk de doorslag. De bijdrage aan de vooruitgang van de eigen vereniging, het actieve gebruik van een breed netwerk en daarbij van traditioneel gebaande paden durven afwijken, maar ook de betrokkenheid van dit bestuur bij de ontwikkeling van roeiend Nederland dient als voorbeeld voor de vele besturen die werken aan een professionele vereniging."

De vereniging ziet de prijs als een beloning voor de inzet van het bestuur en de leden: "Met de enorme groei van afgelopen jaren komt dit geld op het juiste moment, immers meer leden betekent een behoefte aan meer boten. De winst van deze prijs dit jaar is de kroon op al het werk dat de afgelopen jaren is verricht door al onze besturen om de prestaties op het water te verbeteren".

AEGON en de KNRB
Met ingang van 1 september 2010 is AEGON Nederland de nieuwe hoofdsponsor van de Nederlandse roei-equipe. De sponsorovereenkomst loopt tot en met de Olympische Spelen London 2012 en is een uitbreiding van de reeds bestaande samenwerking tussen AEGON en de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB). De roeisport wordt in Nederland door bijna 10.000 studenten beoefend en AEGON zet haar sponsorschap dan ook vooral in bij arbeidsmarktcommunicatie. De AEGON Bestuursbokaal is een onderdeel van dit sponsorschap en is bedoeld om verenigingen inzicht te geven in waar het bij goed besturen om gaat. De bijbehorende geldprijs
- 30.000 euro - moet door de winnende vereniging aan botenmateriaal worden besteed, bij voorkeur aan een acht. Op de boot wordt de naam `AEGON' vermeld en het jaartal waarin de
prijs is gewonnen. Het was de derde maal dat de AEGON Bestuursbokaal werd uitgereikt.

Op bijgevoegde foto ziet u rechts van de beker juryvoorzitter Jaap Peters en links van de beker Lagavoorzitter
Joost van der Weiden bij de uitreiking van afgelopen zondag. Deze foto is rechtenvrij te
gebruiken.