Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 9 juli

Alkmaar, 09-07-2010 o 14.30 uur

Zware mishandeling: getuigen gezocht

Den Helder, donderdag 8 juli

Een 36-jarige man uit Den Helder is donderdagavond rond 19.00 uur zwaar mishandeld op de Tuinstraat. De politie kreeg een melding dat er iemand in elkaar werd geslagen op deze straat en dat er mannen met wapens zouden lopen te zwaaien. Agenten troffen ter plaatse een man aan met een bebloed hoofd. Hij werd begeleid door twee andere mannen die een handdoek tegen zijn hoofd drukten om het bloeden te stelpen. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien op of in de omgeving van de Tuinstraat rond bovengenoemd tijdstip? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor vernieling raam

Heerhugowaard, donderdag 8 juli

Een 54-jarige man uit Alkmaar werd donderdagavond rond 23.00 uur aangehouden in de buurt van zijn woning. De man was bij zijn ex-vrouw aan de deur geweest bij haar woning in Heerhugowaard. De vrouw wilde hem echter niet binnen laten. De man probeerde vervolgens via de schuifpui aan de achterzijde naar binnen te komen. Dit lukte niet en hij trapte enkele keren tegen de pui. Hij dit op een gegeven moment zo hard dat hij het raam intrapte. De vrouw belde de politie. Deze hield de man even later in de buurt van zijn woning aan.

Snelheidscontroles 50 km wegen

42% Van alle verkeersslachtoffers vindt binnen de bebouwde kom plaats. Daarom houdt Politie Noord-Holland Noord meer snelheidscontroles op 50 km wegen. Het verschil tussen een gewonde of een dode kan zitten in tien kilometer per uur. Bij een snelheid van 35 km/u komt 5% van de voetgangers of fietsers om het leven. Bij 48 km/u is het aandeel al afgelopen tot 45%. Reden genoeg dus om meer te controleren binnen de bebouwde kom, waar meer voetgangers, fietsers en spelende kinderen behoed kunnen worden voor te snelle rijders.

Heerhugowaard, donderdag 8 juli

Op de Rustenburgerweg werd donderdagavond van 19.00 tot 20.15 uur gecontroleerd op snelheid. Op deze weg waar 50 km/u is toegestaan passeerden 450 bestuurders de controle. Er werden 450 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.

Alkmaar, donderdag 8 juli

Op de Kennemerstraatweg werd donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur gecontroleerd op snelheid. Op deze weg waar 50 km/u is toegestaan werden 1483 bestuurders gecontroleerd. Er werden 83 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

Op de Zeswielen werd van 15.30 tot 18.30 uur gecontroleerd. Hier passeerden 2546 bestuurders de controle. Er waren 246 overtredingen. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan.

Auto in de sloot

Waarland, vrijdag 9 juli

Een 45-jarige automobilist uit Langelille en een 49-jarige automobiliste uit Schagen kwamen vrijdagochtend rond 07.00 uur met elkaar in aanrijding op de Speketersweg. De vrouw reed over de Woudsmeerweg en zag op de kruising met de Speketersweg de van links komende 45-jarige bestuurder over het hoofd. Er ontstond een aanrijding, waarbij het voertuig van de man links naast de weg in de sloot belandde. De man liep door de aanrijding een dik oog op van de airbag die was uitgegaan. De vrouw had last van haar elleboog. Beide werden ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.