Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-07-2010

Twee arrestaties na inbraak in kledingzaak

BREDA: Alerte getuigen en beelden gemaakt door het cameratoezicht hebben vannacht agenten op het spoor gezet van twee vermoedelijke winkelinbrekers. De politie arresteerde omstreeks 04.00 uur op de Visserstraat twee mannen van 23 en 33 jaar, beiden afkomstig uit Breda. Zij zijn in verzekering gesteld. Ze zouden hebben ingebroken in een kledingzaak aan de Lange Brugstraat.

De politie kreeg vannacht omstreeks 03.00 uur een melding dat er werd ingebroken in een kledingzaak aan de Lange Brugstraat. Getuigen ter plaatse vertelden dat er een ruit was ingeslagen en dat zij twee mannen voor het pand zagen staan en dat er één dader daadwerkelijk de winkel was binnen gegaan. Zij hadden gezien dat de daders wegliepen in de richting van de Grote Markt. Vervolgens is met behulp van het cameratoezicht een verder onderzoek ingesteld. Hierop kwam naar voren dat rond dat tijdstip drie mannen die aan het signalement van de getuigen voldeden vanuit de Nieuwstraat de Lange Brugstraat ingingen. Agenten zagen vervolgens twee jongens op de Visserstraat lopen die aan het signalement voldeden en waren ook de personen die eerder op de beelden waren gezien. Zij zijn aangehouden. Wat er precies buit is gemaakt, is nog niet duidelijk. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verder bleef het vannacht erg rustig in het uitgaanscentrum van Breda Er werd geen enkele aanhouding verricht die horeca gerelateerd was.

Potentiële autodieven aangehouden in Ulvenhout

ULVENHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 02.45 uur op de Dorpsstraat een 18-jarige Hagenaar en een 21-jarige man uit Zundert op grond van de APV aangehouden nadat in de auto waarin zij reden inbrekerswerktuigen waren aangetroffen.

Zo troffen de agenten op de bijrijdersplaats diverse stukken plastic aan, die zodanig geprepareerd waren dat hiermee geflipperd kan worden om auto's te stelen. Beide mannen zijn vanmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Grote alcoholcontrole in Breda, dertien bestuurders teveel op

BREDA: Agenten van het team Breda Zuid West en het
Verkeershandhavingsteam hebben gisterenavond en vannacht op
achtereenvolgens de Ettensebaan en de Lunetstraat een grote
alcoholcontrole gehouden. Aan de actie werkten ook medewerkers van de Belastingdienst mee Er werden 13 automobilisten betrapt die te diep in het glaasje hadden gekeken. Er werden vier rijbewijzen ingevorderd.

Locatie Ettensebaan t.h.v. het carpoolpark Bagvenpark (21.00-00.30 uur)

Hier werden 469 blaastesten uitgevoerd. Er werden acht aanhoudingen verricht van bestuurders die teveel hadden gedronken, daarvan was er één een beginnend bestuurder. Er werden twee rijbewijzen ingevorderd. Het hoogste percentage was voor een bromfietser die maar liefst 1080 ugl blies.

Locatie Lunetstraat, overzijde NAC Stadion (01.00-03.00 uur)

Hier werden 120 blaastesten afgenomen. Er werden vijf bestuurders aangehouden omdat zij een te hoog percentage bliezen. Twee rijbewijzen werden ingevorderd, in beide gevallen ging het om beginnend
bestuurders.

De Belastingdienst betrapte negen fiscaal wanbetalers. Er werd op zes voertuigen beslag gelegd, drie daarvan werden getakeld en afgevoerd. Er werd 1400 euro aan contanten geïnd.

Nog een bestuurder onder invloed

BREDA: Vannacht werd buiten de alcoholcontrole om nog een aanhouding voor het rijden onder invloed verricht. Agenten zagen omstreeks 00.40 uur dat op de Delpratrsingel een automobilist door het rode
verkeerslicht reed. Zij zagen dat de bestuurder vervolgens op de Academiesingel ging spookrijden door de linkerrijbaan te nemen. Ze zagen de auto meerdere malen van links naar rechts slingeren. De bestuurder werd aan de kant gezet. Hij blies 720 ugl. Hij ontkende de afgelopen 24 uur alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-07-2010 15:19 | © Regio Midden en West Brabant |