Erasmus Universiteit Rotterdam

Benoemingen

Prof.dr. Koppenjan en prof.dr. Harrie de Swart

Per 1 juli 2010 zijn twee nieuwe hoogleraren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam benoemd. Prof.dr. J.F.M. Koppenjan is benoemd tot hoogleraar Bestuurskunde, in het bijzonder beleidsprocessen in de publieke sector in de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Prof.dr. Harrie de Swart benoemd tot hoogleraar Logica in de Faculteit der Wijsbegeerte.

Prof.dr. J.F.M. Koppenjan
Prof.dr. J.F.M. Koppenjan is benoemd tot hoogleraar Bestuurskunde, in het bijzonder beleidsprocessen in de publieke sector, in de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Koppenjan was sinds 1996 tot op heden verbonden aan de TU Delft, laatstelijk als uhd in de Sectie Policy, Organization, Law and Gaming. Daarvoor was hij werkzaam aan de Universiteit Leiden en de EUR. Hij studeerde destijds Maatschappijgeschiedenis aan de EUR en promoveerde in Rotterdam bij prof.dr. Ringeling in 1993.

Prof.dr. H.C.M. (Harrie) de Swart
Prof.dr. H.C.M. (Harrie) de Swart is per 1 juli 2010 benoemd tot hoogleraar Logica in de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De Swart studeerde wiskunde en natuurkunde aan de Universiteit van Nijmegen. Hij behaalde er in 1976 zijn PhD met een proefschrift over de filosofie van de wiskunde, in het bijzonder het intuïtionisme (de menselijke ervaring van tijd). Vanaf 1980 was hij verbonden als hoogleraar Logica en Taalfilosofie aan de Universiteit van Tilburg.

Harrie De Swart is al langer verbonden aan de filosofische faculteit van Rotterdam. Hij doceert er ondermeer de vakken Logica en Taalanalyse en Social Choice Theory. Het onderzoek van hoogleraar De Swart richt zich op logica, filosofie van de wiskunde, kunstmatige intelligentie en sociale keuze theorie. Zijn recente onderzoek richtte zich op verkiezingsmechanismen. In zijn afscheidsrede aan de Universiteit van Tilburg in juni 2010 was zijn stelling dan ook: ` Verkiezingen, het kan en moet beter'.

In juni 2011 organiseert De Swart een groot congres op de Erasmus Universiteit Rotterdam over algebra: de 12th International Conference on Relational and Algebraic Methods in Computer Science (RAMiCS 12).

Foto: Prof.dr. De Swart (links) en prof.dr. Koppenjan (rechts)