Gemeente Urk

De Rots kan nu echt aan de slag

In maart 2009 werd het plan voor gezamenlijke huisvesting van JOW en Koffiebar geïntroduceerd bij de toenmalige wethouder Johannes Koffeman. En daar waar gedacht werd dat het traject snel doorlopen zou kunnen worden, werd het uiteindelijk toch een lang traject.

Heel veel werk is daarbij verzet: de oprichting van een stichting, een grote donateursactie op Urk, de aanvraag van een Leader subsidie en het in gang zetten van verbouwplannen. Afgelopen donderdag was het eindelijk zover. Toen konden de laatste handtekeningen gezet worden bij de notaris. Op de foto overhandigt wethouder Post de sleutel aan stichtingsvoorzitter Jacob de Boer.

âToen het idee gelanceerd werd kreeg het niet alleen de steun van de gemeenteraad, ook de bevolking liet zien de plannen door middel van de donateursactie te willen dragen. Dat geeft het draagvlak alleen maar aan. Heel veel werk is verzet door de vrijwilligers en met de verbouwing zal nog wel het nodige moeten gebeuren, maar ik spreek de wens uit dat zowel JOW als Koffiebar op korte termijn verhuizen kunnen naar hun nieuwe onderkomen. En dat ook andere stichtingen en verenigingen gebruik zullen maken van de mogelijkheden die De Rots kan biedenâ aldus wethouder Post.