Nederlandse Tafeltennisbond


Eerland pijnvrij bij EJK-voorbereiding; schouderkwetsuur Hageraats 9-7-2010

De Nederlandse jeugdselectie is in volle voorbereiding op de Europese Jeugdkampioenschappen 2010 in het Turkse Istanbul (16 t/m 25 juli). Britt Eerland (meisjes junioren) lijkt na een lange blessureperiode precies op tijd fit voor het evenement. Koen Hageraats (jongens cadetten) kampt daarentegen met een schouderkwetsuur. Beide Europese topspelers nemen in augustus ook deel aan de eerste editie van de Jeugd Olympische Spelen in Singapore.

Britt Eerland lijkt op tijd fit te zijn voor de Europese Jeugdkampioenschappen 2010. (FOTO: © NTTB)

Eerland miste dit seizoen diverse internationale en nationale (zoals de NK-jeugd) evenementen vanwege problemen met haar enkel. Ook eerder tijdens de EJK-voorbereiding leken deze klachten aan te houden. ,,Ze heeft begin vorige week bij haar fysiotherapeut een intensieve behandeling gehad en blijft nu ook na trainingen pijnvrij. Dat ziet er hoopvol uit voor de EJK, maar de focus blijft liggen op de Jeugd Olympische Spelen'', zegt NTTB technisch directeur Achim Sialino.

Hageraats die structureel bij de tien beste Europese spelers in zijn leeftijdscategorie (t/m 15 jaar) hoort, heeft een spierblessure aan zijn schouder. Vrijdag bezocht hij de sportarts en fysiotherepeut. Zij beoordeelden dat de ernst van de blessure meeviel. Sialino: ,,Het is dus nog niet duidelijk of Koen honderd procent fit aan de EJK kan beginnen."

NTTB/HH