Politie Hollands Midden

Regio - Alcoholcontroles maandagochtend na finalematch

Regio, 09-07-2010 o Politie Hollands Midden controleert in de vroege ochtend van maandag 12 juli op alcohol in het verkeer. De controles worden verricht om ongelukken in het verkeer te voorkomen.

De eerste controle vindt plaats na de finalematch tussen Nederland en Spanje. Niet alleen het verkeershandhavingsteam, maar ook surveillerende agenten zullen automobilisten controleren op het gebruik van alcohol.

De tweede controle gebeurt enkele uren later tijdens de maandagochtendspits omdat bekend is dat alcohol, enkele uren na het nuttigen, nog in je bloed aanwezig kan zijn. Gemiddeld genomen heeft de lever voor elk glas alcohol 1,5 uur nodig om de alcohol uit je lichaam te verwijderen. Behalve het aantal glazen bepaald ook je gewicht en je geslacht hoe lang alcohol in je bloed zit.

Voetbal kijken en alcohol nuttigen is een veelvoorkomende combinatie. Zeker als het mooi weer is, en dat is voorspeld! Temperaturen tot 29 graden. Een slecht idee is om met drank op in de auto te stappen. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om een Bob te regelen, een taxi te bestellen of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Stapt u toch met een borrel op achter het stuur, dan maakt u kans om door de politie van de weg geplukt te worden.