Maison Hollandaise in Morzine geopend

09/07/2010 16:49

BOVAG

Vrijdagmiddag heeft burgemeester Jean-Louis Battandier van Morzine Avoriaz het Maison Hollandaise officieel geopend. Daarmee is het startsein gegeven voor een lang weekend Oranje-feest in de Franse Alpen.

Drie dagen lang staat café-restaurant La Rotonde in Morzine in het teken van Oranje. Tienduizenden wielerliefhebbers beleven in het bergdorp de doorkomst van de Tour de France, terwijl 's avonds de finale van het WK voetbal op het programma staat. Organisator BOVAG kan enkele honderden bezoekers herbergen in en rond het Maison Hollandaise. 'Iedereen is welkom. Hollanders, Fransen, Spanjaarden, Duitsers, renners, mecaniciens, ploegleiders, vakantiegangers en natuurlijk inwoners van Morzine. De burgemeester verleent alle medewerking en heeft zelfs de straten rondom afgezet, zodat bij extreme drukte ook daar de mensen een plekje kunnen vinden,' aldus Tom Huyskens van BOVAG. 'De finalewedstrijd Nederland-Spanje is zondagavond te zien op grote schermen, er is een royale buitenbar aanwezig en een DJ en live-band verzorgen de muziek. Ook gouden hockeycoach Marc Lammers, oud-bokser Arnold Vanderlyde en motorcoureur Jurgen van den Goorbergh reizen af naar het Maison Hollandaise. Mart Smeets en zijn crew doen zondagavond live verslag in het NOS-programma De Avondetappe. We gaan er een mooi feest van maken, ook al zijn we duizend kilometer van huis!'

Pechhulp

Naast feest verzorgt BOVAG ook gratis pechhulp in het Franse bergdorp. Zaterdag fietsen duizenden recreanten de route die de Tour een dag later aflegt. Lekke banden, haperende kettingen en weigerende remmen worden dan door professionele monteurs snel en gratis gerepareerd. Voor vierwielers met pech staat een team van automonteurs klaar om hulp te verlenen. Per opgelost pechgeval vraagt BOVAG slechts een vrijwillige bijdrage voor stichting KiKa en de amateurrenners van Tour for KiKa.

EINDE BERICHT

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.