Gemeente Wervershoof


Molen 'De Hoop' Wervershoof mooiste van Noord-Holland

09-07-2010
Molen `De Hoop' uit Wervershoof is uit 137 molens verkozen tot mooiste molen van de provincie Noord-Holland. De uitreiking van de prijs vond vandaag bij deze molen plaats.
Burgemeester Vletter nam de prijs in ontvangst uit handen van de voorzitter van de Noord-Hollandse Molenfederatie en burgemeester van Wormerveer Peter Tangen. Op zijn beurt overhandigde burgemeester Vletter het geschenk weer aan de voorzitter van de stichting Werverhoofse Molen, Gidus van de Swaluw.

In zijn speech vertelde burgemeester Vletter dat Wervershoof van oudsher trots is op haar karakteristieke monument. Hij noemde de verkiezing een kroon op het werk van het bestuur en de vele vrijwilligers van de stichting Wervershoofse Molen: `Met hun gezamenlijke inzet en steun van veel donateurs houden ze letterlijk de molen draaiend en in gezonde conditie'.

Onder genot van koffie en taart werd de prijsuitreiking door vele genodigden bijgewoond. Naast de prijsuitreiking vertelde onder andere molenaar Leo Witteman over zijn liefde voor de molen en haar omgeving, werden er een aantal molenliedjes gezongen en sprak Gidus van de Swaluw, voorzitter van de stichting Wervershoofse Molen, een dankwoord.

De wedstrijd werd uitgeschreven door HDC Media (uitgeverij van het Noord-Hollands Dagblad) in samenwerking met de Noord-Hollandse Molenfederatie. In totaal hadden er meer dan 10.000 mensen een stem uitgebracht. Molen `De Hoop' ontving er ruim 1500 en was daarmee de winnaar.

Foto's


* Taart

* Burgmeester Vletter en burgemeester Tangen
* Burgemeester Vletter en Gidus van de Swaluw
* Toost!

* Molenliedjes

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171