Gemeente Winterswijk

Raad: belangrijkste besluiten

Raad: belangrijkste besluiten

Op 8 juli heeft de raad van de gemeente Winterswijk onder meer vergaderd over de wijziging van het krediet voor FC Trias en de Verordening op de vertrouwenscommissie Winterswijk 2010. Hieronder worden de belangrijkste besluiten toegelicht.

Vaststelling bestemmingsplan Verplaatsing Korfbalclub Wiko

De termijn voor het indienen van zienswijzen voor dit ontwerpbestemmingsplan eindigde op 29 juni 2010. Het college heeft het bestemmingsplan op 6 juli vastgesteld. Aangezien er geen zienswijzen zijn binnengekomen heeft de raad ingestemd met vaststelling van het bestemmingsplan.

Wijziging besteding krediet FC TRIAS

Het college heeft de raad voorgesteld in te stemmen met het (gedeeltelijk) aanwenden van een bestaand krediet voor TRIAS ten behoeve van de ombouw van een natuurgrasveld in een kunstgrasveld. Ook is voorgesteld in te stemmen met de dekking van de extra kosten van het kunstgrasveld door het aanpassen van de privatiserings- en onderhoudsovereenkomsten, die met FC TRIAS zijn gesloten. De raad heeft dit voorstel unaniem aangenomen.

Vaststelling 'Verordening op de vertrouwenscommissie Winterswijk 2010'

In verband met de voorbereiding van de aanbeveling inzake de herbenoeming van burgemeester drs. M.J. van Beem moet een verordening op de vertrouwenscommissie worden vastgesteld. De fractievoorzitters hebben de raad voorgesteld de `Verordening op de vertrouwenscommissie Winterswijk 2010' vast te stellen. De raad heeft dit voorstel unaniem aangenomen.

Benoeming leden en adviseurs vertrouwenscommissie

De fractievoorzitters hebben de raad voorgesteld de leden en de adviseurs van de vertrouwenscommissie te benoemen. De vertrouwenscommissie bestaat uit de fractievoorzitters van de politieke partijen (leden) aangevuld met wethouder Rik Gommers en algemeen directeur Hans Scheinck (adviseurs). De raad heeft de leden en adviseurs unaniem benoemd.

Toelating van de heer T.H. de Graaff (CDA) als raadslid

In verband met de beëindiging van het raadslidmaatschap van mevrouw J.L. Honderslo moet in de daardoor ontstane vacature worden voorzien. De heer T.H. de Graaff (CDA) komt daarvoor in aanmerking. Voorgesteld is hem als raadslid toe te laten. De heer T.H. de Graaff was al tijdelijk vervanger van mevrouw Honderslo. De raad heeft unaniem besloten de heer T. H. de Graaff toe te laten tot de raad. Zijn beëdiging vindt plaats in de raadsvergadering van september.

Meer informatie?

Het verslag van de raadsvergadering vindt u begin september op de website onder Bestuur en politiek / Raad / Vergaderingen gemeenteraad / Verslagen raadsvergaderingen/ 08-07-2010.