Dienstenbond CNV

Nieuws

9 juli 2010

Periodiek overleg Achmea

Tijdens het periodiek overleg met Achmea is gesproken over het ATC, de ontwikkelingen bij Syntrus Achmea en de ontwikkelingen bij Achmea IT.

Bij het ATC wordt binnenkort instroom vanuit de organisatie verwacht vanuit Syntrus Achmea en IT. Doorlopend stromen er medewerkers van SZ in het ATC.

Het betreft dan boventallige medewerkers, waarvan de functie vervalt, wijzigt of verplaatst. In het ATC wordt met medewerkers gekeken naar mogelijkheden elders, binnen Achmea, maar ook steeds nadrukkelijker extern. Het ATC schat in dat zij in staat zijn om 65% van de boventalligen elders te plaatsen, gelet op de huidige ontwikkelingen zowel bij Achmea, maar ook op de externe arbeidsmarkt. De zilverpool is nu echt van start gegaan.

De bedoelingen is dat 57,5-jarigen bij boventalligheid in een pool van interne tijdelijke krachten terecht kunnen komen. Als er tijdelijk gewerkt wordt, dan schort de bemiddelingstermijn van 9 maanden op, maar vinden er nog wel activiteiten plaats om een vaste baan te vinden.

Bij Achmea IT is inmiddels een kopadviesaanvraag bij de medezeggenschap ingediend, waarin de strategische visie met betrekking tot IT wordt aangegeven. De beweging die wordt ingezet heeft de volgende gevolgen:
- andersoortig werk met andere competenties
- er zullen minder medewerkers nodig zijn.

Omdat IT ondersteunend is naar de divisies wordt het tempo van de voorgestelde beweging bepaald door plannen van deze divisies. Er is 4 tot 5 jaar nodig voor de hele beweging. Bij vacatures wordt het adagium dat deze alleen externe kandidaten geselecteerd worden als interne kandidaten aantoonbaar niet geschikt of geschikt te maken zijn.

Om te anticiperen op de ontwikkelingen wordt er gekeken naar de mogelijkheden van medewerkers en wat er nodig is in de organisatie. Daartoe zullen er gesprekken met medewerkers gevoerd worden. CNV Dienstenbond heeft er bij Achmea op aangedrongen nadrukkelijk aan medewerkers aan te geven welke gevolgen deze gesprekken voor hen in de toekomst kan hebben. Wij raden betrokken medewerkers dan ook nadrukkelijk aan zich bereid te tonen zich te ontwikkelen.

Pas bij de uitvoering en bij de deeladviesaanvragen zal pas echt duidelijk worden wat de gevolgen zullen zijn, maar u kunt maar beter voorbereid zijn.

Syntrus Achmea heeft inmiddels ook een kopadviesaanvraag ingediend bij de medezeggenschap over een grote reorganisatie. Tevens zijn er medewerkerbijeenkomsten geweest. Duidelijk is dat er veel arbeidsplaatsen zullen verdwijnen en dat er grootscheepse verplaatsingen zullen plaatsvinden. Zowel in De Meern als in Amsterdam zal dat voor medewerkers gevolgen hebben.

Niet alleen omdat er functies vervallen, maar ook omdat er functies verplaatst worden en er functies zullen wijzigen. Aan het eind van het jaar zullen de eerste verhuizingen plaatsvinden. Vakorganisaties hebben wel aangegeven dat wij telewerken nadrukkelijk als een van de oplossingen zien. Achmea heeft dat beaamd en zal daarop de managers instrueren. Ook bij Syntrus geldt dat bij deeladviesaanvragen pas duidelijk wordt wat concreet de gevolgen zullen zijn.

Als u voorbereid wilt zijn op uw toekomst in deze onzekere tijden van reorganisaties, dan kunt u als lid altijd terecht bij ons loopbaanadviesbureau Kans (info@remove-this.adviesbureaukans.nl).

Achmea zal vakorganisaties regelmatig informeren over de ontwikkelingen met betrekking tot alle reorganisaties. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte. Echter als u vragen heeft of opmerkingen dan horen wij dat graag van u. (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Dat wordt dan hoog tijd in deze onzekere tijden. Wij rekenen op u!