Gemeente Lelystad

Website Lelystad scoort

Vrijdag 9 juli 2010


De website van de gemeente Lelystad is 87 plaatsen gestegen in de maandelijkse monitor van Overheid.nl en bekleedt nu plaats 188. Lelystad behoort daarmee tot de grootste stijgers deze maand.

Digitale dienstverlening

Dit is te danken aan de verdere ontwikkeling van de digitale dienstverlening via Lelystad.nl. Zo is het nu onder andere mogelijk om digitaal een evenementenvergunning aan te vragen of een afspraak met de gemeente te maken. Daarnaast biedt de gemeente de mogelijkheid van een gepersonaliseerd digitaal loket.

Social media

Lelystad gaat verder met het ontwikkelen van haar digitale dienstverlening. Sinds 8 juli kan een bezoeker bijvoorbeeld elke pagina of artikel op de website via bovenstaande icoontjes van social media `uitzenden' naar zijn of haar profiel op Hyves, Twitter, LinkedIn, Facebook of Nujij.

Overheidsmonitor

Onder de naam Overheid.nl Monitor worden de ontwikkelingen in kaart gebracht op het terrein van de elektronische overheid. Dat gebeurt in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Overheid.nl Monitor vergelijkt websites van overheidsorganisaties met elkaar op basis van een vragenlijst en maakt op basis van deze vergelijking een ranglijst op. Deze wordt maandelijks geactualiseerd.