Ingezonden persbericht

Klassiek saxofoonkwartet ontmoet jazzvirtuoos

Summertime met Koh-I-Noor en Dick de Graaf

De saxofoon geldt wel als hét expressieve jazzinstrument bij uitstek. Maar ook in de klassieke wereld wordt ze zeer gewaardeerd. Haar veelzijdigheid staat in alle glorie centraal op vrijdag 9 juli tijdens een unieke muzikale ontmoeting in de Hillegondakerk.

Classic Meets Jazz tijdens het Northsea Round Town festival. De Rotterdamse jazzsaxofonist en componist Dick de Graaf stelde in nauwe samenwerking met de Concertstichting Hillegersberg een exclusief programma samen dat het beste combineert uit de werelden van klassiek genoteerde en jazzy geïmproviseerde muziek.

>Plaats van handeling is de Hillegondakerk, doorgaans het décor van intieme kamermuziekconcerten. De hoofdrol is dit keer weggelegd voor de saxofoon. De fraaie akoestiek van de kerk leent zich goed voor de klasssieke klanken van het Koh-I-Noor saxofoonkwartet. Dit geroutineerde viertal zal op deze avond werken vertolken van Jean Françaix, Frido ter Beek en Frank Zappa. Jazzsaxofonist en organisator van deze avond Dick de Graaf treedt bij deze gelegenheid op als solist, onder andere in de vijfdelige suite (Op)nieuw Rotterdams Peil die hij speciaal voor het Koh-I-Noor saxofoonkwartet geschreven heeft.
Het programma ontleent zijn titel aan het bekende Summertime van George Gershwin. Als een van de eerste componisten verwerkte hij jazzinvloeden in zijn composities. Voor deze gelegenheid bewerkte Dick de Graaf Summertime voor vijf saxofoons. Met de exclusieve première is een virtuoze avond gegarandeerd.

>Vrijdag 9 juli 2010 Summertime met Koh-I-Noor en Dick de Graaf, Klassiek saxofoonkwartet ontmoet jazzvirtuoos, aanvang 20:15, zaal open 19.30. Locatie: Hillegondakerk, Kerkdreef 2 in Hillegersberg. Entree: ¤10, kortingskaarten: ¤7,50, jeugd tot 16 jaar gratis. Kaarten aan de zaal of reserveren via graafbop@planet.nl of 06 ­ 1963 6185.
>
>Er is een speciaal Summertime Diner-arrangement in samenwerking met Fine Eastern Restaurant Nieuwe Chinese Muur, Bergse Dorpsstraat 47/49. Prijs: ¤32,50 inclusief entree concert, reserveren via 010 4184098