Toelichting op het arrestatiebevel tegen Mr. Rufino Vigil Gonzalez, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Grupo SIMEC 08/07/2010 23:39

PR Newswire

GUADALAJARA, Mexico, July 8, 2010 /PRNewswire/ --
Met betrekking tot een persbericht uitgegeven door Grupo SIMEC S.A.B. (NYSE: SIM, BMV: SIMEC) op 21 juni 2010, met verwijzing naar een artikel gepubliceerd door Grupo Reforma, wenst Miguel Angel Rubio van Motormexa de volgende toelichting te geven.


1.- Motormexa S.A. de C.V. en haar aandeelhouders hebben hun totale schuld aan banken op 16 december 2002 betaald, ten overstaan van een notaris en de vertegenwoordigers van de financiële instellingen.


2.- Motormexa, S.A. de C.V. heeft op 10 october 2006 een gerechtelijke procedure aangespannen tegen de heer Rufino Vigil Gonzalez voor de vermeende misdaden van: vervalsing van handtekeningen, gebruik van valse documenten (voor een bedrag van US$ 200 miljoen dollar), simulatie van juridische acties en simulatie van bewijs, valse aangifte voor de autoriteiten, procesfraude en pogingen tot fraude.


3.- De deskundigen, aangesteld door het Openbaar Ministerie van Mexico City ("Procuraduria General de Justicia del Distrito Federal") hebben een rapport uitgebracht op 2 maart 2007, waarbij op een ondubbelzinnige wijze is aangetoond dat de handtekeningen op de documenten, die verondersteld werden te zijn uitgegeven door Motormexa en haar aandeelhouders, vervalst zijn en derhalve niet kunnen worden toegeschreven aan de betrokken personen.


4.- Op basis van een gedetailleerde reeks van conclusies, afgeleid van het door de plaatselijke Aanklager uitgevoerde onderzoek onder nummer FPC-74-T2-692-06-10, besloot de advocate Blanca Rosa Ham Garcia, Openbare Aanklager #74 in het district Mexico City, Federal District, in haar conclusies een strafrechtelijke vervolging te ondernemen tegen de heer Rufino Vigil Gonzalez, als beschuldigde en waarschijnlijk verantwoordelijke persoon voor een overtreding van procesfraude ten nadele van de procesvoerende partij en de eigenaren; met het verzoek aan de rechter #32 in strafzaken van Mexico City, Federal District, om de Procureur Jesus Ubando Lopez opdracht te geven voor de uitgifte van het desbetreffende arrestatiebevel.


5.- De rechter, na bestudering van de feiten, heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de heer Rufino Vigil Gonzalez wegens een overtreding van procesfraude (zonder het recht op borgtocht), op 16 juni 2010.


6.- De heer Rufino Vigil Gonzalez is op dit moment niet gelokaliseerd teneinde het aanhoudingsbevel uit te voeren. De Procureur van het District van Mexico City, Federal District ("Procurador General de Justicia del Distrito Federal"), alsmede INTERPOL onderzoeken zijn verblijfplaats voor de aanhouding. Op grond hiervan wordt hij beschouwd als een voortvluchtige van de justitie.

Bezoek http://www.vigilsimec.com voor toegang tot de officiële documenten van de gerechtelijke procedures.

Juan Covarrubias, Motormexa, +011-52-333-880-5656, info@motormexa.com






-