Landschap Noord-Holland


Heiloo, 1 juli 2010

Op excursie in het Spaarnwouderveentje en de Batterij bij Halfweg Natuur en geschiedenis hand in hand tijdens wandeling

Lekker na het avondeten de natuur in. Dat kan op vrijdagavond 9 juli van 19.00 - 20.30 uur met boswachter Peter de Jong van Landschap Noord-Holland. Tijdens de wandeling kunt u ontdekken dat ook in de drukke Randstad prachtige gebieden zijn te vinden.

De Batterij is een restant van het Fort aan het Zwet. Het is een versterking die Lodewijk Napoleon in 1799 liet aanleggen. Het Spaarnwouderveen is een oude dijkdoorbraak. In de loop van de jaren werd het een prachtig natuurgebied. Er groeien bijzondere planten zoals orchideeën en heide. We wandelen hier over levend veen. Wat er zo bijzonder aan is hoort u van de boswachter. Ook vogels trekken onderweg de aandacht. Misschien zweeft de bruine kiekendief langs en zien we de jongen bij hun eerste vliegpogingen. Een bijzonder stukje natuur in de drukke Randstad. Geef de zomer kleur en maak deze tocht mee! Neem een verrekijker mee als u die heeft. Startpunt:Het tweede hek vanaf het spoor aan de Batterijweg bij Halfweg. Deze weg loopt aan de noordkant van de spoorlijn van Haarlemmerliede naar Halfweg.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl In deze periode vliegen de jonge kiekendieven uit. Foto Ger Tik


Noot voor redacties