Gemeente Loenen aan de Vecht


Vastgesteld bestemmingsplan Loenersloot-Binnenweg-Kerklaan en beeldkwaliteitsplan beschermd dorpsgezicht Loenersloot

Burgemeester en wethouders van Loenen maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Loenen in de vergadering van 20 april 2010 het ontwerp bestemmingsplan Loenersloot-Binnenweg-Kerklaan gewijzigd heeft vastgesteld.

De gemeenteraad van Loenen heeft in de vergadering van 20 april 2010 het ontwerp bestemmingsplan Loenersloot-Binnenweg-Kerklaan gewijzigd vastgesteld. Eveneens heeft zij in deze vergadering van 20 april 2010 het ontwerp beeldkwaliteitsplan Loenersloot vastgesteld omdat niet alle gewenste maatregelen voor het beschermd dorpsgezicht Loenersloot kunnen worden geregeld via het bestemmingsplan.

Ligging plangebied en inhoud plannen

In het beeldkwaliteitsplan beschermd dorpsgezicht Loenersloot is een visie gegeven op de beeldkwaliteit van het beschermde dorpsgezicht van de kern Loenersloot en hoe deze in de toekomst er uit moet komen te zien. Zowel de bestaande als de gewenste beeldkwaliteit wordt in dit plan weergegeven.

Het bestemmingsplan Loenersloot-Binnenweg-Kerklaan omvat Loenersloot, de Binnenweg en de Kerklaan, inclusief bedrijventerrein De Werf. De mogelijkheden qua gebruik en bebouwing die de gemeente binnen 10 jaar beoogt, zijn in dit bestemmingsplan opgenomen. Zo is in het plan opgenomen de cultuurhistorische waarden te behouden en eventueel te versterken. Gekozen is voor een conserverende regeling voor de bestaande bebouwing en de verschillende functies.

Inhoud wijziging bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht in de toelichting, regels en in de verbeelding. Deze wijzigingen worden toegelicht in het raadsbesluit met de daarbij behorende Nota zienswijzen en de Nota van wijzigingen. Kortheidshalve wordt daar naar verwezen.

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan inzien?

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van 9 juli 2010 ter inzage op het gemeentehuis te Loenen aan de Vecht. Van 9:00 uur tot 12:00 uur kunt u de stukken inzien, daar buiten kunt u een afspraak maken bij de afdeling VROM via telefoonnummer 0294-236262. Het bezoekadres is aan de Molendijk 34 te Loenen aan de Vecht. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 - 17:00 uur op 0294-263262.

De plannen en de bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang vanaf vrijdag 9 juli 2010 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp bestemmingsplan, alsmede belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan eenieder tijdens deze termijn beroep instellen.

Een beroepsschrift wordt gericht, onder vermelding van "beroepsschrift bestemmingsplan Loenersloot-Binnenweg-Kerklaan" aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Tijdens die periode is het ook mogelijk om een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzitter van deze afdeling.

Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld, omdat het de vaststelling van een beleidsregel betreft.

Inwerkingtreding besluiten

Het vaststellingsbesluit van het beeldkwaliteitsplan treedt in werking op vrijdag 9 juli 2010.

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na vrijdag 20 augustus 2010 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het betreffende onderdeel van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Loenen, 1 juli 2010