Vrije Universiteit Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam Meer perspectief
08 juli 2010
Grote finale Summerschool Ondernemerschap
Voor het vijfde jaar op rij organiseert het Amsterdam Center for Entrepreneurship samen met ABN AMRO Bank de Summerschool Ondernemerschap. Na een week intensief werken presenteren 25 topstudenten uit Amsterdam op vrijdag 9 juli hun businessplannen.

Uit ruim 50 inschrijvingen zijn 25 studenten geselecteerd die van maandag 5 juli tot en met vrijdag 9 juli deelnemen aan de lustrumeditie van de Amsterdamse Summerschool Ondernemerschap. Onder leiding van experts van ABN AMRO, ACE, trainers en succesvolle ondernemers worden business ideeën in een week tijd omgezet in volwaardige businessplannen.

De Summerschool Ondernemerschap viert in Amsterdam haar lustrum en alle ACE partners (Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool INHolland en Vrije Universiteit) worden door de studenten vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er dit jaar voor het eerst twee studenten van de Rietveld Academie die deelnemen.

Deze dagen is er ruim aandacht voor thema's als financiën, marketing, duurzaamheid, sales en strategie. Voor ieder thema zullen specialisten worden ingeschakeld om te helpen met het businessplan.

Ook dit jaar zijn de ideeën die uitgewerkt worden weer zeer divers. Zo worden er plannen gemaakt voor nieuwe innovatieve marketingmethoden voor MKB-bedrijven en is een website ontwikkeld die ZZP-ers helpt met de belastingaangifte.

In de ochtend van vrijdag 9 juli presenteren de studenten hun businessplannen aan een deskundige jury. De Amsterdamse studenten strijden om verschillende prijzen: een dag lang gratis advies van KplusV organisatieadvies, coaching van ondernemers Menno Thijssen en Anthony Hoogeveen en een dag meelopen met top ondernemer Ralph van Hessen. Bovendien maken de Amsterdamse studenten ook nog kans op een gratis werkplek in Amsterdam Bright City. De winnaar strijdt in een landelijke finale tegen studenten uit andere steden om ¤ 5.000, - en een jaar lang begeleiding bij het opzetten van de onderneming door professionals van ABN AMRO Bank.