CNPV krijgt MCS-certificatie voor Britse solaire markt 09/07/2010 03:19

PR Newswire

LUXEMBURG en DONGYING, China, July 9, 2010 /PRNewswire/ --
CNPV Solar Power SA, een leidende geïntegreerde producent van solaire fotovoltaïsche producten, heeft vandaag bekendgemaakt volledige goedkeuring te hebben gekregen voor haar complete aanbod modules onder de Britse Microgeneration Certification Scheme (MCS). Het MCS-certificaat is een voorvereiste voor de verkoop van zonnepanelen op de Britse markt binnen het financiële steunprogramma van de overheid. De goedkeuring zal klanten en value-added partners in het Verenigd Koninkrijk in staat stellen de zonnepanelen van CNPV te gebruiken voor betrouwbare en betaalbare opwekking van elektriciteit.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20081103/CNM010LOGO)

Het certificaat, dat uitgegeven wordt door de leidende Britse testautoriteit, de British Standards Institute (BSI), bewijst dat CNPV's modules voldoen aan relevante standaarden voor verkoop in de Verenigd Koninkrijk of deze overtreffen. Onder het goedkeuringsproces van MCS valt een inspectie van de fabriek om er zeker van te zijn dat alle productieprocessen voldoen aan veiligheid- en betrouwbaarheidstandaarden of deze overtreffen, en ook een grondige evaluatie van de productprestatie. Het nettoresultaat is de mogelijkheid om de CNPV-modules te presenteren, inclusief het goed gevestigde en wereldwijd gerespecteerde Kitemark(R) en het onlangs geïntroduceerde MCS-merk.

CNPV zal 3 specifieke premium series modulegrootten met hoge vermogensdichtheid uit haar productportfolio introduceren op de Britse markt. Dit staat verdere verbetering toe op hun toch al aanzienlijke kostenvoordelen. Door de incorporatie van al hun meest recente technologie en superieure prestatie zijn deze modules veelzijdige oplossingen voor deze volledige vereiste van de Britse vraag naar fotovoltaïsche producten. De Britse modulegrootten zijn CNPV-200M binnen een gebied van 1,26 m2, CNPV-250M binnen een gebied van 1,6 m2 en CNPV-300M binnen een gebied van 1,9 m2.

Het grotere gebied, hoge efficiëntie kristallijn silicone zonnecellen, gecoat antireflectie glas en gekoppelde materialen met hoog
geleidingsvermogen genereren de hoogste efficiëntie en presteren gemiddeld 8% beter dan het gemiddelde in de industrie. Het netto-effect is een hoger vermogen zonder het vergroten van het oppervlak; daarom is het een ideale oplossing wanneer ruimte beperkt is en waar de lichtomstandigheden variabel zijn.

De modules worden gesteund door 25 jaar uitgaand vermogen en 10 productwerkmanschapgarantie van CNPV, dat onderbouwd wordt door betrouwbare Europese verzekeringsbedrijven. Dit aanbod wordt al geleverd door CNPV op een wereldwijde basis waar superieure prestatie vereist is en is vooral geschikt voor de Britse opwekkingscondities voor zonne-elektriciteit.

B. Veerraju Chaudary, CNPV's COO en CTO, zei, "CNPV is de eerste in haar veld die een MCS-certificaat ontwikkeld en verkrijgt voor het gehele aanbod van 10Wp tot 300Wp. Dit is een geweldige prestatie voor CNPV en het stelt ons wederom is staat om te voldoen aan de zware vereisten die onze klanten eisen. De ontwikkeling is onderdeel van CNPV's uitgebreide R?-programma dat toegewijd is aan het voordurend verbeteren van module-efficiëntie. Het matchen van een concurrerende prijsstructuur met bewezen hoogte uitgaande modules is de manier waarop de solaire industrie netpariteit zal behalen. CNPV leidt de weg naar het behalen van dit doel met haar
kristallijntechnologie."

Over CNPV
CNPV Solar Power SA (NYSE Euronext: ALCNP) is, via zijn volledige dochteronderneming, CNPV Dongying Photovoltaic Power Company Limited, een vooraanstaande geïntegreerde fabrikant van solaire fotovoltaïsche producten, zoals gietelingen, wafels en cellen voor de samenstelling van fotovoltaïsche modules. Betrouwbaarheid en lange levensduur zijn kenmerkend voor onze kristallijne solaire fotovoltaïsche modules van wereldklasse, die aan de strengste interne testen en externe certificeringen (IEC61215, IEC61730, UL, CE en MCS) onderworpen worden om zo topprestaties en ultieme veiligheid te garanderen. Ga voor meer informatie naar: http://www.cnpv-power.com

Over MCS
De MCS is een stelsel dat koolstofarme en hernieuwbare energietechnologie producten en installateurs certificeert, de ambitie is om de microgeneratie-industrie snel te laten groeien door strenge standaarden voor de productie en installatie van goedgekeurde technologieën. Ga voor meer informatie naar:
http://www.microgenerationcertification.org/Home+and+Business+Owners/Micro generation+Products/Solar+Photovoltaic/item9840?applyPosition=true