10.000e hypotheekbeoordeling op Independer.nl 09/07/2010 07:00

Independer.nl Sinds kort zijn er meer dan 10.000 consumentenbeoordelingen van hypotheekadviseurs te zien op Independer.nl. In maart 2010 werd de module "Zoek hypotheekadviseur" (http://www.independer.nl/hypotheek/hypotheekadviseur.aspx) gelanceerd, waarin deze beoordelingen te vinden zijn. Ervaringen van consumenten worden ook gedeeld met Google. Door de grote aantallen waarnemingen wordt de data steeds betrouwbaarder. Consumenten kunnen gemakkelijk zien waar ze het beste hypotheekadvies kunnen vinden en een keuze maken.

Consumenten gaan steeds meer bewust op zoek naar online informatie over hypotheekproducten en -advies. "Per dag zijn er nu nog zo'n 350 consumenten die via de nieuwe module op zoek zijn naar een goede hypotheekadviseur. Er is geen inkomstenmodel gekoppeld aan deze gratis dienst en het zou goed zijn als dit initiatief breder bekend wordt onder het Nederlandse publiek", aldus Christian Bouter van Independer.nl.

Ruim 2.000 hypotheekkantoren in Nederland hebben hun gratis extranet account geactiveerd en zijn goed zichtbaar op de site met o.a. logo, foto en openingstijden. Veel hypotheekorganisaties, waaronder De Hypotheekshop, zijn enthousiast over de nieuwe zoekmodule. Algemeen directeur Ron Bavelaar omarmt het initiatief en worden de deelnemers van De Hypotheekshop er op geattendeerd om hier aan mee te werken. "Toen Independer.nl met het initiatief kwam was ik meteen positief. Het is goed voor de financiële branche en als je je werk goed doet hoef je er ook geen angst voor te hebben, maar is het juist een kans."

Rapportcijfer hypotheekkantoor
Inmiddels hebben 2.632 hypotheekkantoren in Nederland een consumentenbeoordeling. Het rapportcijfer van een hypotheekkantoor wordt gebaseerd op twee soorten metingen:
- Review: het subjectieve oordeel van de consument over de dienstverlening;
- Kwaliteitsmeting: de objectieve kwaliteitscheck van het hypotheekadviesproces, gebaseerd op de vragenlijst van de AFM.

Reviews worden tot 5 jaar terug meegenomen en kwaliteitsmetingen tot 3 jaar terug. Een rapportcijfer wordt alleen op de site getoond als een kantoor minimaal 3 beoordelingen en minimaal 2 kwaliteitsmetingen heeft gekregen. Independer.nl hanteert een 'dempingsfactor' voor een betrouwbare weergave van de rapportcijfers.





http://www.independer.nl