Cendris

Persbericht

08.07.10 13:30

Pensioenkijker.nl, Cendris en Kool Baas & De Quelerij lanceren Pensioen-APK

s-Gravenhage, 7 juli 2010 Deelnemers aan pensioenregelingen hebben te weinig grip op hun eigen pensioensituatie en doen hier zelf weinig voor. Daarom ontwikkelden Pensioenkijker.nl, Cendris en Kool Baas & De Quelerij de Pensioen-APK. Vandaag ontvangen 50.000 Nederlanders een e-mail met een uitnodiging voor deelname aan de Pensioen-APK.

De Pensioen-APK is een instrument waarmee de consument wordt aangesproken op recente ontwikkelingen in zijn persoonlijk of werkzame leven die van belang zijn voor zijn verdere pensioensituatie. Daarbij gaat het niet alleen om kennis, maar ook om gedrag. De kernboodschap is: doe wat aan je pensioen op momenten dat dat nodig is. De Pensioen-APK verwijst op relevante momenten steeds naar de bijbehorende informatie op de site van Pensioenkijker.nl.

Jac Baas van KBDQ licht toe: "Samen met Cendris en Pensioenkijker.nl hebben we een aanpak ontwikkeld waarbij we de deelnemer uitnodigen om in 5 minuten te controleren of hij onlangs iets aan zijn pensioen had moeten doen. Heeft hij dat niet gedaan, dan wijzen we hem alsnog de weg. De Pensioen-APK is daarmee een aantrekkelijke en bovenal praktische verlichting van de vaak grote hoeveelheid informatie waarmee deelnemers worden geconfronteerd."

Kees Groenewoud van Cendris: "In samenwerking met Pensioenkijker.nl zetten we de Pensioen-APK deze zomer per e-mail uit bij een groot aantal Nederlanders. Inmiddels hebben diverse pensioenfondsen en pensioenuitvoerders interesse getoond in een Pensioen-APK op maat."

Pensioendeelnemers kunnen via http://www.algemenepensioenkeuring.nl/ zelf bekijken of zij hun pensioensituatie onder controle hebben.