Gemeente Leidschendam-Voorburg


Waterwet zorgt voor één loket

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst een feit

8 juli 2010 - Gemeente Leidschendam-Voorburg en de hoogheemraadschappen van Delfland en Rijnland ondertekenden op woensdag 7 juli 2010 een samenwerkingsovereenkomst voor de vergunningverlening en handhaving van milieutaken.
Deze samenwerking betekent een nieuwe stap in de vermindering van de regeldruk bij het aanvragen van vergunningen. Voor de burger en het bedrijfsleven wordt het gemakkelijker gemaakt een watervergunning aan te vragen. Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen met al hun vragen (en aanvragen) bij de gemeente terecht.

Ondertekening door gemeente en hoogheemraadschappen Delfland en Rijnland

Waterwet
Sinds december 2009 is de zogenaamde Waterwet van kracht. Zes vergunningen uit eerdere wetten gaan op in één watervergunning. Doordat de wet veel algemene regels stelt kunnen burgers en bedrijven vaak volstaan met een melding bij de gemeente. Dit scheelt alle partijen veel tijd en geld.

Op 1 oktober treedt de Wet administratieve bepalingen omgevingsrecht in werking. Deze wet koppelt de watervergunningen aan de omgevingsvergunning indien voor een project beide vergunningen nodig zijn. Deze worden dan gelijktijdig verleend.