Dienstenbond CNV

Nieuws

8 juli 2010

Enquête CAO Banden en Wielen

De cao voor de Banden- en Wielenbranche loopt op 30 september 2010 af. Daarom starten we na de zomervakantie de onderhandelingen voor de nieuwe cao. Graag willen we van u weten wat u belangrijk vindt dat in de cao wordt afgesproken. Wij vragen u dan ook om daarvoor een enquête in te vullen.

Eerst een enquête
In het verleden ontving u van ons direct in concept de cao-wijzigingsvoorstellen en werd aan u de vraag gesteld of u daarmee akkoord kon gaan? Nu gaat daar nog een stap aan vooraf. Het algemeen arbeidsvoorwaardenbeleid 2010 van CNV Dienstenbond is ons uitgangspunt. Maar uw specifieke mening vinden wij nog belangrijker. Wij willen namelijk nog beter kunnen inspelen op de wensen van onze leden! Het is dan ook erg belangrijk dat u als CNV-lid de moeite neemt om naar ons te reageren.

Wij verzoeken u de bijgaande enquête uiterlijk vóór 1 augustus 2010 aan ons terug te sturen. Het invullen neemt circa 15 minuten in beslag. Natuurlijk mag uw collega, ook als deze geen lid is, eveneens de enquête invullen.

Na ontvangst en de verwerking van uw reacties komen wij spoedig met de concept cao-wijzigingsvoorstellen, die wij zoals gebruikelijk eerst ter goedkeuring aan u zullen voorleggen. Over eventuele tussentijdse ontwikkelingen berichten wij ook via onze website.

Met behulp van deze enquête, waarin wij u vragen naar uw mening en prioriteiten, geven wij inhoud aan onze inzet voor de nieuwe cao Banden- en Wielenbranche. Uw mening telt dus!

Verder zijn wij dringend op zoek naar leden die als een direct aanspreekpunt voor ons willen optreden. Want soms is het handig om zaken direct bij praktijkmensen te kunnen toetsen. Hopelijk zijn diversen van u daartoe bereid? Laat het ons even weten via m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl.

Samen staan we sterker!
Hoe meer mensen lid zijn van de vakbond, hoe duidelijker het voor de werkgever is dat er rekening en aandacht voor de werknemers moet zijn. Dit geldt niet alleen als het uit de hand loopt, maar ook tijdens cao-onderhandelingen. Meer leden houdt in dat wij beter in staat zijn om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen. Het is dus ook in uw belang dat wij zo veel mogelijk leden inschrijven.