Dienstenbond CNV

Nieuws

8 juli 2010

Voorstellenbrief cao ETD

Zoals bij de meeste bekend is het voor CNV Dienstenbond van groot belang dat er een cao wordt afgesproken voor de Elektrotechnische Detailhandel. Door middel van een enquête en het versturen van kaartjes willen we dit aan werknemers in deze branche kenbaar maken. Daarnaast wil CNV Dienstenbond er bij werkgevers op aandringen om de onderhandelingen over een cao op te starten.

Als lid van CNV Dienstenbond kunt u d.m.v. bijgevoegd reactieformulier aangeven of u het eens bent met de voorstellen.

Looptijd
Wij stellen een looptijd voor van 1 januari 2009 tot 1 januari 2011.

Salarisontwikkeling
Wij stellen een structurele loonsverhoging voor van 2% per 1 januari 2010. Dit geldt voor zowel de schaallonen als de feitelijke lonen.

Werkzekerheid -

Uitzendkrachten
Om de eigen werknemers te beschermen tegen mogelijke boventalligheid, willen we dat ingehuurde uitzendkrachten direct onder de cao van het inlenende bedrijf vallen.
Structurele inzet van uitzendkrachten moet worden omgezet in vaste arbeidsplaatsen. Uitzendkrachten die structureel worden ingezet moeten na 9 maanden een vast contract krijgen.

Jeugdschalen
Voorstel om de jeugdlonen af te schaffen. Wij vinden dat de beloning afgestemd moet zijn op de competentie en de ervaring en niet op de leeftijd van de medewerker. Wij willen daarom aanvullende afspraken maken over beloning naar ervaringsjaren in plaats van beloning naar leeftijd.

Arbeidsongeschiktheid
Wij willen graag dat het salaris gedurende het tweede ziektejaar aangevuld wordt met 30% indien er sprake is van chronische arbeidsongeschiktheid of als gevolg van een bedrijfsongeval. Dit laatste dient te worden vastgesteld door de arbo-arts.

Bovendien stellen we voor om de wachtdag af te schaffen.

Productavonden
Wij stellen voor om de (verplichte en in eigen tijd gehouden) productavonden terug te brengen naar 4 avonden per kalenderjaar.

Bevrijdingsdag
We willen graag helderheid scheppen over hoe om te gaan met Bevrijdingsdag. Daarom stellen we voor om 5 mei eenmaal per 5 jaar als vrije dag vast te stellen. Als er toch gewerkt moet worden op deze dag, dan stellen wij een uitbetaling van 200% voor.

Overuren
We willen dat al de gewerkte tijd wordt uitbetaald als normale arbeidstijd.
Verder stellen we voor dat er wordt overgegaan tot uitbetaling van overuren vanaf het 45ste uur per week.

Diversen

* De werknemer is verplicht zijn vakkennis op peil te houden. Dit wordt gedaan onder werktijd of wordt - indien dit niet mogelijk is
- gecompenseerd.

* 2009 had 53 weken. Deze extra week is nog niet verrekend met de werknemers. Voorstel om de verrekening per direct uit te voeren.

Tot zover de voorstellen. Geef via het reactieformulier aan of u akkoord gaat met deze voorstellen.

Belang lidmaatschap CNV Dienstenbond
Afspraken maken met werkgevers over arbeidsvoorwaarden, cao's en sociale plannen kan alleen met steun van de leden. Die steun is hard nodig! U bent lid van CNV Dienstenbond, uw collega wellicht nog niet. Maak daarom uw collega attent op de voordelen van lidmaatschap van CNV Dienstenbond. Zeker in tijden van economische recessie is rechtsbijstand op het gebied van werk en inkomen geen overbodige luxe.